Lisan Yerleştirme Sınavı’nda Afşinli Mustafa Mikdat Yıldırım TM-1,TM-2 ve TM-3 puan türünde Türkiye birincisi oldu.
Lisan Yerleştirme Sınavı’nda aslen Afşinli olan ve İstanbul’da yaşayan Mustafa Miktat Yıldırım TM-1 ve TM-2 puan türlerinden 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Miktat Yıldırım, günde 5 saat çalışarak bu başarıyı elde ettiğini kaydetti.
 Başarısını okuluna, dershanesine, öğretmenlerine ve ailesine borçlu olduğunu belirten başarılı öğrenci, “Günde 5 saatin altında ders çalışmadım. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ya da Galatasaray’da Hukuk bölümünü tercih edeceğim.” dedi.
Hem okul hem de futbol takımı yönüyle Galatasaraylı olan Yıldırım, 4 kardeşin en büyüğü. Babası Yrd. Doç. Aydın Yıldırım ise özel bir hastanede göz doktoru. Annesi ise, Biyokimya Uzmanı Dr. Beyhan Demir Yıldırım.

Oğlunun başarısını çok çalışmaya bağlayan baba Yıldırım, “Oğlumuz sınava çok sıkı çalıştı. Amacımız iyi bir üniversite eğitimi görmesi, ülkemize hizmet etmesi.” diye konuştu. Mezuniyet töreni için bir günlüğüne İstanbul’a gelen LYS şampiyonu, yarım kalan tatili için geri döndü. Şimdi tercih dönemine kadar dinlenmeyi planlıyor.
Başarı sırrının düzenli çalışmasında gizli olduğunu anlatan Türkiye 1.si, sözleriyle üniversiteye hazırlananlara ipuçları verdi: “Yıl boyunca tempolu ve düzenli çalıştım. Günde 5 saatin altına düşmedim. Bu sınavda çalışan kazanır. Ailem, akrabalarım yanımdaydılar. Her konuda yardımcı oldular. Çalışma maratonu arasında arkadaşlarımla da vakit geçiriyordum. Aksi takdirde sıkılma durumu oluyor. Arkadaşlarımla çeşitli illere geziler düzenleyip stres atıyorduk. Sınava hazırlananlar dershanedeki hiçbir günü kaçırmasın. Öğrenilen bilginin kırıntısı bile çok önemli.”
 
Editör: Haber Merkezi