Afşin Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri, Soma ilçesinde meydana gelen Maden Faciası sonrasında öğrenciler okulun bahçesinde bedenleri ile birlikte “SOMA” yazarak sizlerin yanınızdayız mesajı verdi.
Afşin Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencileri Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden ailelerinin yanında olduklarını okul bahçesine büyük harflerle soma yazısı yazarak sizlerleyiz mesajı verdi.
-Soma’yı en iyi biz anlarız
 Soma’da yaşanılan olayı en iyi kendilerinin anlayabileceğini kaydeden Afşin Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, “İlçemizde yaşanan göçük olayı bizleri çok etkilemişti. Göçük altında 9 madencimiz kalmıştı ve şehit olmuştu. Soma’da yaşanan bu kaza ülkemizi ve tüm dünyayı yasa boğdu. Afşin’de de9 madencimiz toprak altında hala. Biz somadaki ailelerin acılarını en iyi biz anlıyoruz. Anadolu Öğretmen Lisesi bu tür faaliyetlerde gerçekten de öğrencileriyle ve idarecileriyle bizlere örnek olmuştur. Dünyanın değişik yerlerinde ve ülkemizin değişik yerlerinde bulunan fakir öğrencilere düzenli burs sağlayarak bir öğrenciyi okutan bir potansiyele sahip bu okulumuz. Şimdi de bu öğrencilerimiz soma’da yaşanan maden faciasına kayıtsız kalmadılar ve 302 şehidimizi andılar ve orada maddi durumu iyi olmaya öğrencilere burs sağlamak amacıyla yardım kampanyası başlattı. Bu kampanyanın hayata geçmesinde emekleri bulunan öğrecilerimize ve okul idaremize teşekkür ediyorum.” dedi.
“Farkındalık oluşturmak istedik”

Anadolu Öğretmen Lisesi 11.sınıf öğrencisi Ahmet Binboğa, farkındalık oluştura bilmek için böyle bir şey yaptıklarını söyledi. Binboğa, “Manisa’nın soma ilçesinde maden kazası yaşandı.301 tane şehit verdik. Bizlerde Afşin Anadolu öğretmen lisesi olarak onlara farkındalık oluşturmak istedik. Bilindiği üzere daha öncede Afşin’de göçük olmuştu ve 9 kişi bu göçüğün altında kalmıştı. Soma’daki acıyı en iyi biz biliriz.” diye konuştu.
Öğrenci Hatice Özdemir ise, “Manisa’nın soma ilçesinde yaşanan faciadan dolayı, oradaki kardeşlerimize yardım edebilmek için bir kampanya başlattık. Geçtiğimiz yıllarda da Afşin’de böyle bir olay yaşanmıştı. Onların acısını bizler çok iyi biliyoruz. Bizlerde 9 vatandaşımızı kaybetmiştik. Bugünde böyle bir organizasyon yaptık” dedi.










 
Editör: Haber Merkezi