Aromatik Yağlar ve Arı Ürünleri Festivali kapsamında ‘Afşin Lavanta Tarlası ve Arı Evi Fotoğraf Sergisi’ açıldı.

Aromatik Yağlar ve Arı Ürünleri Festivali kapsamında Binboğa Fotoğraf Yolcuları Topluluğu (BİNFOT) tarafından çekilen fotoğraflar sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, “Bugün Afşin için gerçekten tarihi bir gün yaşıyoruz. Belki de uzun yıllar devam edecek festivalin sosyal kültürel faaliyetin ilkini icra ediyoruz. Dün kortej yürüyüşüyle birlikte festivalimiz devam ediyor. Şimdi de gördüğümüz üzere kıymetli Mustafa hocamızın Ticaret Odası ve Afşin Belediyesi’nin girişimleriyle 2 yıldır süren fotokamp projesinin meyvesini görüyoruz. Bin bir emekle ortaya çıkardığı bu sanat eserlerinin vatandaşın istivasına sunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Fotoğrafçıların, güneşin altında sabahın erken saatinde akşamına kadar lavanta ve arı evinde bulunarak kendi bakış açılarıyla fotoğrafladığını söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Mart ayından itibaren burada eğitimler vermeye başladık Mustafa Ertekin ağabeyimizle. Ticaret ve Sanayi odası, Afşin Belediyesi ve fotoğraf grubuyla birlikte eğitimleri tamamlandı. Fotoğraf sanatıyla ilgilenen bir sürü kardeşimiz ortaya çıktı ve bu fotoğraflar onları eseri. Özellikle günlerce çalışıldı, kimi zaman modelli çalışıldı, kimi zaman ziyaretçiler kullanıldı ve bu eserler ortaya çıktı. Tüm BİNFOT ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Bölgenin doğal güzelliklerini tarihini, kültürünü, insanını ortaya çıkarmak çaba sarf ettiklerini söyleyen Binboğa Fotoğraf Yolcuları Topluluğu (BİNFOT) kurucusu ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin, “BİNFOT olarak bu kez son yılların revaçta ürünleri olan lavantayı ve Afşin’in yeni değeri arı evini fotoğrafladık. Bu festival kapsamında da bunları sergilemenin doğru olacağını düşündük. Ve bugün görücüye çıkardık. Fotoğrafçı milleti olumsuzlukları da fotoğraflar, olumlu şeyleri de fotoğraflar. Ama bugünkü sergimiz tamamen olumluluk üzerine kurulmuştur. Biz genellikle bölgenin dağlarını, köylerini, insanlarını çekiyoruz. Lavanta ve arı evi son yılların özellikle Afşin Belediyesi’nin çabasıyla oluşmuş değerlerimiz. BİNFOT fotoğrafçıları da bunlara ilgisiz kalamazdı. 1-1.5 aydır çalışıyorduk zaten lavanta bahçesini. Arı evini kuruluşundan beri fotoğraflıyorduk. Hazır böyle hasat şenliği festivali olunca dedik ki biz neden bu fotoğraflarımızla bir fotoğraf sergisi oluşturup festivali şenlendirmeyelim dedik. Başkanımda olur verdikten sonra kolları sıvadık ve görücüye çıkardık” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından festival kapsamında çekilen fotoğraf kareleri katılımcılarca gezildi.

Editör: Haber Merkezi