Afşin Ziraat Odası ve Afşin Tarım Kredi Kooperatifi tarafından Afşin'de çiftçilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi. KWS Türk Tarım Kayseri Bölge Müdürü Adem Akça, katılan çiftçilere şeker pancarı ve mısır tarımı konusunda çiftçileri bilgilendirdi.
Afşin Ziraat Odası ve Afşin Tarım Kredi Kooperatifi, 2015-2016 döneminde Şeker Pancarı ekimi yapacak olan çiftçilerle, şeker pancarının verimini artırmak, hastalık ve zararlılara karşı duyarlılıkları artırmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası seminer salonunda düzenlenen toplantıda KWS Türk Tarım Kayseri Bölge Müdürü Adem Akça, katılan çiftçilere şeker pancarı ve mısır tarımı konusunda çiftçileri bilgilendirdi. KWS Türk Tarım yetkilileri, çiftçilerin şeker pancarı ve mısırdan birim alandan daha yüksek verim ve kalitede ürün alabilmesi ve uygun çeşit seçimini nasıl yapacakları hakkında bilgi verdiler.

KWS Kayseri Bölge Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Adem Akça, "Şeker pancarından nasıl daha fazla kazanılır noktasında tarımla ilgili yapılan hataların giderilmesi adına çalışmalar yapmaktayız. Bu bölgede çiftçilerimizin tohum ya da gübre konusunda dünyadaki gelişmeleri takip ettiklerini görüyoruz. Çiftçiler her noktada bilgileniyor, bize sürekli sorular soruyor. Bu da Türk tarımında iyi bir noktaya geldiğimizi gösteriyor. Türk Çiftçisi tarlaya çok giriyor. Bir çok işlemi bir seferde yapmaya alışmalı. Tarlaya her giriş bir masraftır. Çiftçilerimiz sahte gübrelere dikkat etmeliler. Türk Çiftçisinin kurtuluşu birlik ve beraberliktedir. Bu nedenle Kooperatifleşmeye büyük verilirse yüksek verim ve yüksek kalite yakalanır"  şeklinde konuştu.

 Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, "Kampanyayı bitirdik böylece yeni bir kampanyanın da yeni bir başlangıcını yapmış oluyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Bu eğitimlerle çalışmalarla kampanya dönemimiz başladı. Geçen sene bazı sıkıntılar yaşadık hep beraber. Kışın yağışın olmaması arkasından sıcaklığın olmasının getirdiği bir takım olumsuzluklar, verime ve şeker oranına etki etti ve bunları beraber göğüslemeye çalıştık. Bu tip seminerler çiftçi açısından faydalı seminerlerdir daha sık aralıklarla yapılması gerekir. Çünkü çiftçimiz bir çok konuda bilinçsiz gerek gübre gerek tohum kullanımı, bunların fiyat durumu açısından . Bu gibi seminerlerin sayısının artarak daha sık yapılıp çiftçiye bilgi verilmesi önemlidir. "dedi.

Firma yetkilileri sunulan seminer ile şeker pancarı çeşitlerinden; Esperanza, İsella, Calixta ve Valentina çeşitleri ile beraber mısır çeşitlerinden de KWS 6565, Katone, Doge, Kilowatt, Kolesseus, Kayras çeşitlerinin yetiştiriciliğinin daha iyi ve doğru bir şekilde yapılması amaçladıklarını ifade ettiler.
Editör: Haber Merkezi