Yurt genelinde etkili olan kar yağışı Afşin’de de etkisini gösteriyor. Kırsal mahallelerinin tamamına yakınının ilçe ile bağlantısı kesildi.

Afşin, Elbistan, Nurhak, Ekinözü, Göksun başta olmak üzere Andırın, Türkoğlu ve Çağlayancerit ilçelerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Söz konusu ilçelerdeki çoğunluğu kırsal 200 mahalleye ulaşılamıyor.

Kırsal mahallelerde Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin ekiplerin yol açma çalışmaları sürüyor.a

Ayrıca, cami hoparlöründen, vatandaşların gerekmedikçe dışarı çıkmamaları için uyarı yapıldı. Uyarı anonsunda araçla yola çıkacakların zincir veya kış lastiği kullanması gerektiği belirtilirken, kış lastiksiz veya zincirsiz yola çıkanların ekipler tarafından engelleneceği belirtildi.

Afşin Belediyesi tarafından yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi:

“1 metreyi bulan kar kalınlığında dışarı çıkılması halinde olumsuzluklarla karşılaşılması muhtemeldir. Her halükarda paletli ambulanslarımız hazırda beklemektedir. Ben de durumu her an yakından takip etmekteyim. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuz durumda mutlaka ilgili birimleri aramalıdır.

Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Belediyesi olarak sahada molasız şekilde 25 araçla çalışıyoruz. Ana arterleri de açık tutmaya çalışıyoruz ancak açılan yerler kar yağışı nedeniyle kapanıyor. Ekiplerimiz çalışmalara soluksuz şekilde devam ediyorlar”

Kahramanmaraş-Göksun ve Göksun-Pınarbaşı yolunda da ağır araçların trafiğe çıkmasına izin verilmiyor.

Elbistan-Çoğulhan karayolunda bir işçi servisi şarampole girdi. Yoldaki tipi nedeniyle işçiler, 1 saat gecikme ile işbaşı yapabildi.

Afşin’de, araçları ile kara saplandıktan sonra 5 saat kurtarılmayı bekleyen beş vatandaşın imdadına jandarma ekipleri yetişti. Donmak üzere olan vatandaşlar, şahısları araçları ile birlikte kurtardı.

Elbistan-Göksun karayolunda da bir yolcu otobüsü kaydı. Alınan bilgiye göre, 44 AK 713 plakalı yolcu otobüsü, kırsal Kanlıkavak Mahallesi yakınlarında kayarak kara saplandı.

Jandarma ve AFAD ekiplerince otobüsteki 30 yolcu, başka bir otobüsle tahliye edilerek ilçe merkezine getirildi.

Karayolları ekiplerinin, tüm yollardaki kar ve tipi ile mücadelesi ise sürüyor. Yola çıkacakların, uyarıları mutlaka göz önünde bulundurması gerekiyor.



 

Editör: Haber Merkezi