Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı hızla devam eden Kuzey Çevre Yolu’nda incelemelerde bulundu.

Beraberinde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ile birlikte incelemelerde bulunarak bilgi veren Başkan Erkoç, yeni bulvar ve yolların yapımlarına devam edeceklerini kaydetti.

İnceleme sonrasında bir açıklamada bulunan Başkan Erkoç: “Şu anda şehrimizin kuzey bölgesinde bulunuyoruz. İlimizin doğu ve batısı arasında Ahırdağı eteklerinde yapımına başladığımız Kuzey Çevre yolunda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu bulvarımız Hürriyet mahallemizin üst kısmında şehrimizin doğusundan batısına uzanan Kuzey Çevre Yolu’nun bir parçası olan bu bulvarımızı en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Birkaç aydan beri burada çalışmalarımız devam ediyor. Bu bulvarımız Dulkadiroğlu ilçemiz ile Onikişubat ilçemizi birbirine bağlayan yeni bir güzergah olacak. Bulvar çalışmalarımız sadece burası ile sınırlı değil.

Şehrimizin muhtelif yerlerinde bulvar çalışmalarımız devam ediyor. Turgut Özal Bulvarı’nın devamını yapıyoruz, Sümbüllü Bulvarı’nı yapıyoruz. Mehmet Ali Kısakürek Bulvarını yapıyoruz. Şehrimizin doğusunda, batısında yoğun bir çalışma gayretindeyiz. Kahramanmaraş’ımızda araç miktarı çok fazla ve yol miktarı da az. Buna göre bir yoğunluk oluşuyor ve biz bu yoğunluğu bitirme gayretindeyiz.

Yollarımız çoğalınca araçlarımız yayılacak ve ana caddeler mecburi olmaktan çıkacak. Trafiği bu şekilde şehrimizin geneline yayacağız. Kahramanmaraş’taki hedefimiz şu. Bizim sorumluluğumuzdaki yollar kadar yol yapmak.

Son on yılda vatandaşlarımızın alım gücünün artması ile beraber araç sayısı artmış ama yol miktarı da o oranda artmamış. Biz yol miktarını artırma gayreti içindeyiz.

Hem yeni yollar yapıyoruz hem de bu yollar arasında bağlantılar yapıyoruz. Şehrin doğusundan batısına uzanan yollar arasında da kuzey-güney istikametlerine yollar açıyoruz. Sümbüllü Bulvarı gibi Turgut Özal Bulvarı’ndan da bağlantılar yapacağız. Bulvarla şehrimizi birbirine bağlayacağız.

Ben makine mühendisiyim. Yoğunluğu yayarak azaltma ve basıncı düşürme vardır. Biz de yeni bulvarları hizmete açarak, trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyoruz. Bizim asıl hedefimiz göreve geldiğimiz anda mevcut var olan yolların miktarını iki katına çıkartmak. Bu konuda çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz ve Kahramanmaraş halkına bizlere gösterdikleri teveccühten dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.

Yol çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgiler alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Gün boyu Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber, şehrimizin muhtelif yerlerinde yapılmakta olan yol ve bulvar çalışmalarını yerinde inceledik. Yapılan bu hizmetleri gördükçe de mutlu oluyoruz. Zaten bu çalışmaların yapılacağını Başkan beyle istişarelerimizden biliyorduk. Görmekte bizi ayrıca mutlu ediyor.

AK Parti olarak bizim hedeflerimizden birisi de şehirlerimizi yaşanılır şehirler haline getirmek, ilçelerimizi, mahallelerimizi yaşanılabilir hale getirmek ve doğal çevremizi koruyarak, yaşanılabilir ve faydalanılabilir doğal çevreler haline getirmek. Gerek karayollarımızın, gerekse büyükşehir belediyemizin ve gerekse de diğer belediyelerimizin yol yapım çalışmalarının yanı sıra alt yapı, üst yapı, park, bahçe, alt geçit, üst geçit, arıtma tesis, kanalizasyon sistemleri gibi çalışmalar ve şehrimizin dört bir yanında yaptığı çevre yolları gibi bunlar çok önemli faaliyetler. Tarihlere kalacak sanat değeri olan eserler. Herkesin duasını almamıza sebep olacak işler. Gerçekten güzel işler bunlar. Bütün vatandaşlarımız buraları kullandıkça daha da mutlu olacaklar. Yaşadıkları şehre daha da bağlı olacaklar ve yaşadıkları şehirlerde daha da mutlu olacaklar. Biz idareciler de insanlarımızın bu mutluluğunu gördükçe daha da mutlu oluyoruz.

Herkesi ben saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere bu hizmetlere emeği geçenleri ben tebrik ediyor, başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi