Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu, üçüncü kez başkanlığa seçildi.
KMESOB Olağan Genel Kurulu Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından başlayan genel kurulda, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Gündemde bulunan maddelerin görüşüldüğü genel kurulda, yönetim ve denetim kurulu raporları oy birliğiyle kabul edildi.
Mevcut Başkan Ahmet Kuybu, tek aday olarak girdiği seçimde genel kurul üyelerine hitap ederek, görev süresi boyunca esnafın problemlerinin çözümü için gayret gösterdiklerini söyledi. Ahilik kültürünün önemine vurgu yapan Kuybu, şöyle konuştu:
“Selçuklu devletini ayakta tutan, Selçuklu toplumunu bir ve beraber dayanışma içinde tutan esnaf teşkilatımız yani Ahilik teşkilatımız olmuştur. Osmanlı cihan devletin kuran, büyüten, geliştiren aynı şekilde esnaf teşkilatımız yani Ahilik teşkilatımız olmuştur. Esnaf demek ahi demek, dükkan açan, dükkan, dükkanında alışveriş ve ticaret yapan para kazanan kişi demek değildir. Esnaf sosyal dayanışmanın öncüsüdür. Esnaf yani ahiler aynı zamanda çırak yetiştiren, kalfa yetiştiren öğretmendir. Esnaf ve sanatkar şehirlerini, ülkelerini canları pahasına koruyan gönüllü asker ve polislerdir. Aileleriyle, yanlarındaki çalışanlarıyla il nüfusunun dörtte birini oluşturan esnaflarımız, zor şartlar altında, hiçbir menfaat beklemeksizin, işinden, yaşantısından ve ailesinden fedakarlık ederek çalışmaktalar. Biz de bu fedakar kesim için görev süremiz boyunca gece gündüz demeden hizmet üretme çabası içinde olduk. İnşallah bu dönemde esnaf ve sanatkarlarımızın bu teveccühüne layık olarak, onlara en iyi şekilde hizmet etmeye gayret göstereceğiz. Seçimlerimizin bir kez daha esnaf ve sanatkarlaımıza hayırlar getirmesini diliyorum.”
40 Meslek Odası’nın kayıtlı olduğu KMESOB’da 304 genel kurul delegesi oy kullanarak Kuybu’ya yeniden yetki verdi.
Editör: Haber Merkezi