Kahramanmaraş Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Kuybu, delegelerin büyük bir kısmının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.
Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın olağan genel kurulu Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) gerçekleştirildi. Seçime katılan bin 724 üyeden, bin 153'ünün oyunu alan mevcut başkan Ahmet Kuybu, güven tazelerken, diğer aday Mehmet Ali Saman 571 oyda kaldı. Seçimde 9 oy ise geçersiz sayıldı.
Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Geçkil’in divan başkanlığını, Derviş Türk, Ali Gökdeniz, Çetin Kurt ve Hüseyin Yılmaz’ın üyeliklerini yaptığı genel kurulda konuşan Kuybu, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sizlerden bir dönem daha yetki istiyoruz” dedi.
12 yıldır Allah’ın rızasını kazanmak ve esnaflara hizmet etmek için gayret gösterdiğini dile getiren Kuybu, şöyle konuştu:
“Başka hiçbir şey düşünmeden, hiç bir şeyin hesabında olmadan bütün gayretim işleriniz ve yaşamlarınızı kolaylaştırmak; bütün çabam işlerinizi ve yaşamlarınızı zenginleştirmek olmuştur. Bunu 2005 ve 2010 seçimlerinizde Bana vermiş olduğunuz destekle onayladınız ve bugünde onaylayacağınıza canı gönülden inanıyorum.
Allah Hepinizden Razı Olsun. Seçim sürecinde gerek şahsım gerek odamızla ilgili yalan, yanlış dedikodulara ve iftiralara hiç değinmeyeceğim, çünkü her şeyi Mevlamda sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Onlarda biliyor ama hesapları çamur at izi kalsın, çok şükür sayenizde izi bile kalmıyor. 2005 ve 2010 yılında geçirdiğimiz teftişlerden sonra aldığımız teşekkür, bu gün gösterdiğiniz ilgi ve alaka her şeyin ispatıdır. Çünkü Ben Kime Hizmet Ettiğimi İyi Biliyorum
Şuna inanıyorum ve biliyorum ki şoför esnafımın oyu kimsenin cebinde değil. Kendi cebinde de değil. Nerde derseniz, gönlümde gönlümde. Şoför esnafımın gönlünü alan, gönlüne giren oyunu da alır. Bunu herkes böyle bilsin. Odamızın çıtası yükseldi çok şükür. Yaptığımız hizmetler ve eserlerle değil Kahramanmaraş’ta, Türkiye’de örnek olduk. Bu haklı gururu ben yaşıyorum, sizinde yaşadığınıza inanıyorum. Mevlam birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bozmaya çalışanlara da fırsat vermeyin. 11 yıldır Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanıyım. Yani 132 aydır başkanım. 1 ay dahi resmi hakkım olan maaşı almadım bunun da siz erdemli şoför esnafımız tarafından bilinmesini istiyorum.”
Editör: Haber Merkezi