Kütüphaneler Haftası nedeniyle İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikle, kütüphaneye üye düzenli okuyuculara çeşitli hediyeler verildi.
Elbistan Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Uğur İnce, İlçe Spor Müdürü Hacı Mustafa Yılmaz, İlçe Kütüphane Sorumlusu Sadettin Özkan ve kütüphane üyeleri katıldı.
50. Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Elbistan İlçe Kütüphane Sorumlusu Sadettin Özkan, şunları söyledi:
“Kütüphanemiz 1962 yılında kurulmuş olup, hala hizmet vermektedir. Kütüphanemizde 17 bin 236 adet kitap ve 2 bin 250 üyemiz bulunmaktadır. Ayrıca mevcut kütüphanemiz yetersiz gelmekte olup, Elbistan’a yakışır ve halkımızın taleplerini karşılayabilecek bir kütüphane binasına ihtiyaç duyulmaktadır. Önümüzdeki günlerde halkımıza kütüphaneyi ve okumayı sevdirmek için bir takım etkinlikler planlamaktayız. Tüm halkımızı kütüphanemize bekliyoruz.”
Herkesi okumaya davet eden Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise, “Bilgi edinmenin en güzel ve en verimli yolu okumaktır. Çünkü okuduğunuz zaman hem bilgi yüklüyorsunuz, hem de beyninizi dinlendiriyorsunuz. Okuyan kişi, insan ilişkilerinde daha sosyal davranacaktır. Olayları yorumlamada daha çok kelime haznesine sahip olan insan daha geniş açıdan olaylara bakacaktır. Okumak bir milletin geleceğidir, yeni bir medeniyet kurmanın dizaynıdır. Kütüphanemize sürekli gelen çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kütüphaneye düzenli olarak gelen okuyuculara çeşitli hediyeler takdim edildi.
Editör: Haber Merkezi