Kayıt yenileme ve ön kayıt yaptıran toplam 2 milyon 213 bin 835 kişinin katıldığı hac kuraları çekildi. Kura sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinden yayımlandı.

Kurada adı çıkmayan vatandaşlardan üzülmemelerini isteyen Afşin İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, "Başkanlığımızın, hacı adaylarını belirlemede uyguladığı kura sistemi, konu ile ilgili bu zamana kadar tespit edilen ve adaleti en iyi sağlayan uygulamadır" dedi.

Kesin kayıtlar 2-11 Ocak'ta yapılacak

Kuraya, kayıt yenileme ve ön kayıt yaptıran toplam 2 milyon 213 bin 835 kişi katıldığını belirten Balta,  kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandığını söyledi.

Kurada adı çıkanların, 2-11 Ocak 2019'da "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak, kayıtlarını yaptırabileceklerini aktaran Balta, “Kura sonuçlarına "www.hac.gov.tr" adresinden vatandaşlarımız ulaşılabilecek. Sonuçlar ayrıca hacı adaylarının cep telefonlarına SMS olarak gönderilecek. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019'da dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak. Rabbim herkese nasip etsin inşallah” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi