Afşin’de 2011 vergilendirme dönemi kurumlar vergi rekortmenleri belli oldu. Afşin genelinde ilk sırayı Kıraç İnşaat alırken, ikinci Tanır Kuyumculuk üçüncü ise Eral İnşaat oldu.
Afşin’de 2010 yılı vergilendirme dönemi Kurumlar Vergisi rekortmeni İş Adamı Koray Kıraç oldu. Kıraç İnşaat,488 bin 667 TL gelir üzerinden 97 bin TL vergi ödedi. İkinci olan Tanır Kuyumculuk 451 bin 454 TL gelir üzerinden 90 bin 290 TL vergi ödeyecek. Üçüncü olan Eral İnşaat ise, 396 bin 10 TL üzerinden 79 bin 202 TL vergi ödedi.
Vergi rekortmeni olmak büyük bir onur diyen Kıraç İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kıraç, “2011 yılında olduğumuz gibi bu senede kurumlar vergisi rekortmeni olmak büyük bir onur. 2012yılında yeni yatırımlarla bu bütçemizi daha da genişleteceğiz. Bu ödediğimiz vergiler devletimizin güçlenmesi için en büyük kaynaklardan biri. Devletimizin bekası için vergi konusunda hassas olmamız gerekiyor. Ülkemizin gelişmesinde yarar sağlayan teşvikler bu vergi kaynaklarından sağlanıyor. Bir bölgenin ticari hayatının gelişmesi için böyle vergiler bir nebze yatırım oluşturuyor. Şunu söylüyoruz, istikrar sürsün Türkiye büyüsün diyorum.” diye konuştu.
-İş Adamı Kıraç’tan 1 Milyon TL’lik Yatırım Daha
-“Organik Gübre Fabrikası Kuruyoruz”-
Afşin’e bir fabrika daha kuracakları müjdesini veren Kıraç şunları kaydetti:
“2012 yılında Afşin’e yeni istihdam alanları açmaya mücadele ediyoruz. Bu kapsamda Afşin’in en önemli gelir kaynaklarından olan Afşin-Elbistan Linyitlerinden çıkan gidya ve leonardit işleyerek organik gübre haline getireceğiz. Çiftçilerimize ucuz maliyete gübre sunacağız. Hem burada çiftçimiz kazanacak hem de yıllardır atıl olan hammaddeyi ekonomiye kazandırmış olacağız.” dedi.  
Editör: Haber Merkezi