Dünyaca ünlü Kahramanmaraş dondurmasının, eksi 80 dereceye kadar soğutma yapabilen ve saf karbondioksit gazı ile üretilen kuru buz sayesinde dünyanın öteki ucuna bile ulaştırılabildiği belirtildi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Bayazıt, kentte yılda 4 bin ton civarında kuru buz üretildiğini söyledi.

Kuru buzun, Kahramanmaraş dondurmasının dünyaya tanıtılmasındaki en büyük avantajlardan biri olduğunun altını çizen Bayazıt, "Kahramanmaraş'ın dondurmasının bu kadar meşhur olması, kuru buz üretimini de artırıyor" dedi.

BAKTERİ BARINDIRMIYOR
Bayazıt, kuru buzun en büyük özelliğinin içerisinde bakteri barındırmaması ve çabuk uçmaması olduğunu ifade ederek, "Bu sayede hizmet verdiğimiz müşterilerimiz ürünlerini 72 saate kadar soğuk zincir bozulmadan taşıyabilmektedirler. Biz buradan Kanada'ya, Avustralya'ya kadar kuru buz ile dondurmalarımızı gönderebiliyoruz" diye konuştu.

Gıda ürünlerinde kullanılan kuru buzun, mutlaka gıda bazında saf karbondioksitle üretilmesi gerektiğini ifade eden Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Bayazıt, şöyle devam etti:

"Kuru buz, gıda dışında temizlik sektöründe de kullanılıyor. Temizlik sektörü, Türkiye'de yeni gelişmekte olan bir sektör. Bununla birlikte kağıt sektöründe, matbaa makinelerinde, gıda imalatında, tekstil ve plastik sektöründe de kuru buz kullanılıyor."
Editör: Haber Merkezi