Elbistan, Göksun, Afşin, Ekinözü ve Nurhak Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Bedir Ergüç, kurbanlık fiyatlarına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Kurbanlık fiyatlarında geçtiğimiz yıla oranla ciddi artış görüldüğünü dile getiren Ergüç, büyükbaş kurbanlıkta hisse fiyatlarının da 10 ila 15 bin lira arasında küçükbaşta ise 7 bin liranın üzerinde oluştuğunu söyledi.

Elbistan, Göksun, Afşin, Ekinözü ve Nurhak Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Bedir Ergüç, yaptığı değerlendirmede, girdi maliyetlerindeki artışın fiyatlara yansıtılmasını zorunlu kıldığını belirtti.

Bu yıl fiyatlarda yüzde 100’ün üzerinde bir artış yaşandığına işaret eden Ergüç, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ve enflasyon, kurbanlık fiyatlarına da yansıdı. Yem fiyatları ve diğer maliyetlerdeki rakamlar, üreticimizi de etkiliyor. Üreticimiz bir hayvan için yaklaşık 1 yıl emek ve zahmet veriyor. Maliyetlerindeki artışı da satışa yansıtmak zorunda kalıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları ile ilgili tavsiye kararımızı aldık. Geçtiğimiz sene 65 lira olarak belirlediğimiz dananın canlı kilogramı bu yıl 150 liraya yükseldi. Damızlık değeri olmayan düvenin de 60 lira iken bu yıl 140 lira olacak. Toklu dediğimiz koyun fiyatını da da kilo başı 125 lira olarak tavsiye kararı aldık” dedi.

Piyasanın da yavaş yavaş oluşmaya başladığını bildiren Ergüç, “Bayrama 1 aylık bir süre kaldı. Vatandaşlarımız şimdiden kurbanlık alışverişine başladı. Hayvan borsasında da canlılığın önümüzdeki günlerde başlamasını bekliyoruz. Özellikle büyükbaş kurbanlıkta hisse rakamları da yavaş yavaş şekilleniyor. Hayvanın durumuna göre; 10-15 bin lira arasında değişen fiyatlar söz konusu. Küçükbaşta da 7 bin lira ve üzerinde oluşan fiyatlar var” ifadelerini kullandı.

Elbistan’da kurbanlık sıkıntısı olmadığının altını çizen Ergüç, “Elbistan’ımızda hem büyükbaş hem de küçükbaş kurbanlık sayısında herhangi bir sıkıntı yok. Bölgemizde hiçbir zaman hayvan sıkıntısı olmaz. Piyasada hayvan da var, satıcı da var. Yeterli hayvan bulunuyor. Vatandaşlarımız herhangi bir endişeye kapılmasın” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi