Elbistan’a bağlı İğde beldesinde yaz Kur'an kursunu başarıyla tamamlayan 40 öğrenci arasında yapılan sınavla ilk 10'a girenlere tablet ile dizüstü bilgisayar, bisiklet, cep telefonu, saat ve kitap hediye edildi.
Merkez Cami imam hatibi Hakkı Sönmez, ödül töreninde yaptığı konuşmada, kursu tamamlayan başarılı öğrenciler arasında yapılan sınavda dizüstü bilgisayar, bisiklet, cep telefonu, saat ve kitap hediye edildiğini söyledi.
Kur'an kursuna olan ilgiyi artırmak için bir dizi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Sönmez, şunları kaydetti:
"Maksadımız güzel dinimizi çocuklarımıza en güzel şekilde öğretmek, sevdirmek ve anlatmaktır. Yarın onlar bizim geleceğimiz olacak ve bu camileri dolduracak. Hayırlı bir nesil yetiştirmek için biz de üzerimize düşeni böylece yapmaya çalıştık. Ödül alacaklarını duyduktan sonra Kur'an-ı Kerim'i daha da iyi öğrenmeye başladılar" ifadelerini kullandı.
İğde Belediye Başkanı Hüseyin Marangoz ise hayırsever vatandaşların desteğiyle öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttıklarını kaydetti.
Marangoz, ödüllendirmedeki amaçlarının Kur'an Kursuna giden öğrencilerin motivasyonunu artırmak, onlara küçükte olsa bir hediye sunmak olduğunu sözlerine ekledi.
Öğrenciler de ödüllendirmenin kendilerini daha iyi motive ettiğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi