Hz. Ömer Camiinde yaz ayı boyunca Kuran eğitimi alan 151 öğrenci düzenlenen törenle mezun oldu.
 
Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte camilere Kuran-ı Kerim öğrenmek için giden öğrenciler diplomalarını aldı. Hz. Ömer Camiinden 151 öğrenci kuran okumanın heyecanını yaşadılar. Öğrencilere bir de program hazırlanarak temsili diplomaları verildi.
Hz. Ömer Camiinde düzenlenen programda konuşma yapan Kuran Kursu Eğitmeni Maşite Albay, Kuran okumanın önemine değindi. Albay, “Allah’a çok şükür rahat bir zamanda yaşıyoruz. Çocuklarımız açısından olsun bizim açımızdan olsun Kuran’ı Kerim eğitiminin rahatça verilebildiği çok mükemmel bir ortamda yaşıyoruz.  Bizler bu ortamların kıymetini bilmeliyiz diye düşünüyorum. Eğer biz bu güzel ve rahat zamanın kıymetini bilmezsek yarın Mevla’nın huzurunda sorumlu olacağız. Bizler Müslüman olarak açılan kuran kurslarının değerini ve kıymetini her zaman bilmeliyiz. Eğer biz bu kurslarının değerini bilmez de kapatılırsa inanın yarın Mevla’nın huzurunda sorumlu olacağız. Hepinizin de bildiği gibi yaz kuran kursunda yaş sınırının da kalkmasıyla birlikte kurslarımızda gözle görülür şekilde bir artış görüldü. Ne yazık ki bu artışın ramazan ayında düşüşe geçtiğini gördük. Oysa biz alilerden bu güzel ve mübarek ayda çocuklarını kurslarımıza göndermelerini dilerdik. Ancak maalesef bunu üzülerek söylüyorum bazı annelerin kursa gelerek benim çocuğum Kuran’dan yoruldu deyip çocuğunun elinden tutup gidenleri de gördük. Fakat Kuran’ı kerimden yorulunmaz. Kısaca şunu demek istiyorum; Camililerimize, kuran kurslarımıza, dinimize, insanlığımıza ve Karan’ımıza sahip çıkalım. İslam’ın güzel ahlakı ile yetişsin çocuklarımız.” dedi.
Hz. Ömer Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Alp ise, öğrencilerin yaz ayı boyunca Kuran-ı Kerim öğrenmelerinden dolayı son derece memnun olduklarını kaydetti.
Konuşmalar ardından program öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro ve şiir gösterisiyle son buldu.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi