Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, Afşin’de koyun ve keçi cinsi hayvanların küpeleme işlemlerin devam ettiğini kaydetti. 

 

 

Afşin’de koyun ve keçi cinsi hayvanlar Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından küpeleme çalışmaları devam ediyor.

 

Konu hakkında açıklama yapan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, “02.12.2011 tarih ve 28130 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinin geçici 2.maddesi gereğince; hayvan kayıtlarının Küçükbaş hayvan nakil belgesi ile kayıt yapılacağı belirtilmiştir. 1 Ocak 2014 tarihine kadar her yaşta küçükbaş hayvanın küpelenmesine müsaade edilmektedir. Söz konusu tarihten sonra 6 ayını geçmiş küçükbaş hayvanlar kesinlikle küpelenmeyecek olup, 6 aydan büyük küpesiz hayvanlara cezai işlem uygulanacaktır. İlçemizde 02.12.2011 tarih ve 28130 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğine göre küpeleme sağlık personelince devam etmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi