Kahramanmaraş Belediyesi tarafından eski orta hal bölgesine yapılması plananlanan kültür park’ta temel atma aşamasına gelindi.
Kahramanmaraş Belediyesi’nden yapılan açıklamada, proje kapsamında kazı, zemin ıslah ve su yalıtım çalışmalarının tamamlanarak, temel atma aşamasına ulaşıldığı bildirildi. Açıklamada, içerisinde yeşil alan, yürüyüş alanları, amfi ve otopark gibi çalışmalarında yer aldığı proje bilgileri verilerek, şu ifadeler kullanıldı:
“Proje kapsamında, meyilli yeşil alanlar, kuzey yönünden gelen insan sirkülayonu için düzenlenmiş meydana bağlanan iki kılcal rampa geçidi, korunaklı sarmalanmış avlu karakterindeki meydan, gösteri ve benzeri etkinliklerin yer alacağı, amfi şeklinde düzenlenmiş ve meydanın ortasında oluşturulmuş forum alanı inşa edilecektir. Diğer yandan konferans salonu, kültür ve sanat etkinliklerinin yapılacağı mahaller proje içerisinde yer alacaktır. Ayrıca 175 araçlık 4 bin 800 metrekarelik kapalı otopark, açık forum alanı, açık oturma alanı, çocuk oyun atölyesi, el sanatları atölyesi, seramik-cam atölyesi, resim atölyesi kilim atölyesi satış ve sergi salonu, depolar, konferans salonu gibi proje içerisinde yapılacaktır. Projenin 400 gün içerisinde tamamlanarak, hizmete açılması planlanmaktadır.”
Editör: Haber Merkezi