4. Uluslar arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu’na paralel olarak organize edilen Abdurrahim Karakoç yarı maraton koşusunda ilginç görüntülerde ortaya çıktı. 40 yaşındaki baba Bayram Güneş, 11 yaşındaki kızı Kevser Güneş ve 12 yaşındaki yeğeni Hamza Güneş ile 21,1 kilometrelik parkuru koşarak, büyük bir başarıya imza attılar. Yarışı başarıyla tamamlayan Kevser, bayanlar kategorisinde ikinciliği elde eden isim oldu.
Abdurrahim Karakoç anısına düzenlenen 21,1 kilometrelik yarı maraton koşusuna 11 yaşındaki Kevser Güneş damgasını vururken, babası ve kuzeniyle birlikte hiç durmadan maratonu tamamlayan Kevser, aynı zamanda maratonun bayanlar ikincisi oldu.
Elbistan’a bağlı Kavaktepe Köyünde yaşayan ve Ekinözü ile Elbistan arasında koşulan 21,1 kilometrelik yarı maratona katılan Bayram Güneş, kızı Kevser Güneş ve yeğeni Hamza Güneş koşunun en dikkat çeken isimleri oldular.
54 kişinin katıldığı yarı maratonda birçok kişi koşuyu daha başında bırakırken, maratonda hiç durmadan yoluna devam eden baba Bayram Güneş ile kızı Kevser ve yeğeni Hamza Güneş, birlikte başladıkları koşuyu, 2 saat 13 dakikada tamamlayarak finiş çizgisine ulaştılar.
Maraton sonunda ismi anons edilen ve kürsüde ikincilik basamağına çıkan Kevser Güneş’e ödülünü veren Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük de, şaşkınlığını gizleyemedi. Başkan Küçük, 11 yaşındaki Kevser Güneş’i başarısı ve azminden dolayı kutladı.
Yarışmanın ikincisi olan ve 300 TL’lik para ödülünü de kazanan Kevser Güneş, çok yorulduğunu ama koşuyu tamamlamak için büyük çaba harcadığını söyledi.
Kevser’in babası Bayram Güneş ise, kızı ve yeğeni ile gurur duyduğunu belirterek, “Hem kızım hem de yeğenim koşu süresince maratonu tamamlamak için ısrarcı oldular ve görevlilerin ‘arabalara binin çok yoruldunuz’ telkinlerine rağmen koşmaya devam ettiler. Ben de onlarla birlikte koştum ve zorlu maratonu birlikte tamamladık. Kızım ve yeğenimle gurur duyuyorum” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi