Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, kente lisanslı depoculuk sisteminin kurulması için girişimde bulunduklarını söyledi.
Balsuyu, borsa binasında düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş'ın tarım potansiyelini harekete geçirmek için çalışma içerisinde olduklarını belirtti. KTB'nin kurduğu laboratuvarla üyelerine önemli hizmet sunduğunu hatırlatan Balsuyu, "Laboratuvarımızda hububat, biber, toprak ve pamuk analizleri yapılmaktadır" diye konuştu. Kahramanmaraş'ın Türkiye'deki pamuğun yüzde 70'ini tükettiğini anımsatan Balsuyu, geçmişte önemli bir üretim alanı olan pamuğun yeniden aktif hale getirilmesi gerektiğine işaret etti.
-Lisanslı depoculuk-
Kahramanmaraş'a lisanslı depoculuk sisteminin kurulması gerektiğinin altını çizen Balsuyu, "Bu sistem gelişmiş ülkelerde kullanılıyor. Ülkemizde de bu yönde adımlar atılıyor. TOBB bu konuyla ilgili bir şirket kurdu. Borsamız da bu şirkete ortak oldu. Lisanslı depoculuk sistemi için girişimde bulunduk. İnşallah yakın bir zamanda bu sistemi kentimizde hayata geçirmiş olacağız" diye konuştu.
Balsuyu, Küçük Sanayi Sitesi yakınında 473 dönümlük bir arazinin bulunduğunu ve bu bölgenin hem hububat pazarı hem de lisanslı depoculuk olarak kullanılabileceğini kaydetti.
3 Şubat'ta yapılacak oda seçimlerinde yeniden aday olduğunu ifade eden Balsuyu, "Üyelerimizin büyük çoğunluğu ile görüştüm. Büyük bölümü aday olmam yönünde görüş bildirdi. İnşallah mahcup olmayacağız" dedi.
Editör: Haber Merkezi