KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

İnsana değer veren bir inancın ve medeniyetin mensupları olarak insanı temel alan her türlü etkinliği önemsediklerini ifade eden Rektör Can, “Dezavantajlı bireylerin ‘engelli’ olarak nitelenmesini doğru bulmuyorum. Asıl engellilik sevgisizliktir, insanı insan yapan güzel davranışlardan yoksun olmaktır. Engelli olarak adlandırılan bireyler önlerine toplum olarak koyduğumuz engelleri kaldırınca büyük başarılara imza atıyorlar. Bizler toplumumuzda bu bilinci oluşturmak amacıyla insanı merkeze alan farkındalık faaliyetlerini yıl boyunca gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Üniversite olarak dezavantajlı vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin en iyi hizmeti alabilmesi için fiziki altyapı çalışmalarını önemli ölçüde tamamladıklarını ve Yüksek Öğretim Kurulu tarafından ‘Engelsiz Üniversite’ ödülüne layık görüldüklerini hatırlatan Rektör Can, bu alanda önemli bir farkındalık oluşturan etkinliğe katkı sunan ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

KSÜKAM Müdürü Doç. Dr. Yekta Gezginç de kısa bir konuşma yaparak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenledikleri etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Alper Şakalar yönetimindeki Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri ve İşaret Dili Eğitmeni Doç. Dr. Burcu Erşahan yönetimindeki Diş Hekimliği Fakültesi işaret dili öğrencileri birlikte İşaret Dili ve Acapella Gösterisi gerçekleştirdiler.

Enstrüman olarak insan sesinin kullanıldığı çok sesli bir müzik türü olan acapella dinletisi ve icra edilen eserlerin işaret dili ile gösterimi katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Programın sonunda Rektör Can, Kahramanmaraş Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Koyunlu ve protokol üyeleri tarafından etkinlikte görev alanlara katılım ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi