Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde “Tarım Paydaşları İşbirliği ve İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.
       
Kahramanmaraş’taki tarım ve ormancılıkla ilgili kurum ve kuruluşların hazır bulunduğu ve KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkezi Kafeteryada gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. “Şehrin ve ülkenin meseleleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak bizlerin de meselesidir.” diyen Rektör Can, “Şehrin sorunlarının tespiti ve çözümünde çeşitli kurum ve kuruluşlarla önemli işbirlikleri yürütüyoruz. Bu manada yeni işbirliklerine açığız.” dedi. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımlarıyla 15 Ocak 2020 tarihinde YÖK’te gerçekleştirilen “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Arasındaki İşbirliği Protokolü İmza Töreni”ne iştirak ettiklerini belirten Rektör Can, bu protokolün gereği olarak bugünkü toplantıyı tertip ettiklerini ifade etti.

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt da yaptığı konuşmada tarım ve ormanın insan hayatı için vazgeçilmez olduğunun altını çizerek toplantının Kahramanmaraş’ın tarım ve ormancılıkla ilgili meselelerine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

Tarım ve ormanla ilgili çeşitli sorunların ayrıntılı olarak masaya yatırıldığı ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulduğu toplantının periyodik olarak her ay yapılmasına ve bir sonraki toplantının 18 Şubat 2020’de ‘seracılık’ temasıyla gerçekleştirilmesine karar verildi.

Editör: Haber Merkezi