Okuyucu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu tarafından Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen
"Mevlana'dan Günümüze Mesajlar" konulu konferansta, insanların yaşama sevincini yitirdiği ortamda Hz. Mevlana'nın insanlara hayatın manasını tekrar öğrettiğini belirtti.
Hz. Mevlana'nın Anadolu'nun en karanlık çağında yaşadığına dikkati çeken Okuyucu, "Hz. Mevlana mutluluğu iç şartlara bağlar. Hz. Mevlana'nın eczanesinde aşksızlığın ve sevgisizliğin ilacı vardır. İnsanlar Hz. Mevlana'yı tanıyarak ihtiyaç duydukları bütün ilaçları bu eczanede bulabilirler" dedi.
Mesnevi'nin herhangi bir eser gibi yazılmadığını, Mesnevi'nin bir ilham eseri olduğunu ifade eden Okuyucu, şunları kaydetti:
"Mesnevi'de hem aşk hem bilgi vardır. Mesnevi'de kıssa metodu kullanılmaktadır. Mesnevi, sadece yaşadığı dönemi değil bütün dönemlerde geçerli olan olayları anlatmıştır. Hz. Mevlana'nın coğrafyası insanları kucaklayan büyük bir gönle sahipti. Hz. Mevlana, insanlara hayatın manasını öğretiyor. Hz. Mevlana iki dilden bahseder ve insanların, birbirini anlaması için mahalli dilleri aşan gönül diliyle konuşması gerektiğini vurgular."
KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Baş, konferansın sonunda Okuyucu'ya hediye verdi.
Editör: Haber Merkezi