Vali Şükrü Kocatepe, Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kendisinin bir dönem Adnan Menderes Üniversitesi destekleme komitesinin başkanlığını yürüttüğünü hatırlattı.
Günümüzde üniversitelerin kampüsüyle şehir görünümünde olduğunu ifade eden Kocatepe, şunları kaydetti:
"Üniversitelerimizdeki sosyal donatılarla öğrencilerimiz her türlü ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bakınız Adnan Menderes Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi ve KSÜ birbirleriyle aynı yaşıt üniversiteler. Geçen 20 yıl içerisinde bu üniversitelerimiz o günlerde hayal edeceğimiz konuma kavuştular."
Vali Kocatepe, inşaatı devam eden KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin gelecekte şehre büyük hizmet edeceğini ifade etti.
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan Haberleri'>Mehmet Fatih Karaaslan ise 1992 yılında hizmete başlayan üniversitenin bugün bin öğretim üyesi, 700 aşkın idari personeliyle faaliyet ve araştırmalarına devam ettiğini dile getirdi.
KSÜ'nün insana hizmet yolunda ilerlemeye devam ettiğini anlatan Karaaslan, şöyle konuştu:
"Göreve geldiğimizden bu yana aldığımız kadroları istinasız tüm öğretim üyelerimizin özlük hakları için kullandık. Bu süre zarfından Teknoloji Merkezi'ni
(TEKMER) hayata geçirdik, Teknopark'ın kuruluşunu tamamladık. Ziraat Fakültemiz bünyesinde bulunan seramız bugün Kalkınma Bakanlığı nezdinde üniversitemizin prestijini yükselten bir yapıya dönüştü. İlahiyat Fakültesi'nin temelini attık. Pedagojik formasyon eğitim imkanı sağladık. Açılan yeni bölümlerle öğrenci sayımız 5 bin 600 aratarak 22 bin 750'ye ulaştı. Uzaktan eğitimin alt yapısını oluşturduk. Doku tipleme laboratuvarı kurduk. Yine Ziraat Fakültesi bünyesinde Mobil Destek Birimi oluşturarak çiftçimize gönüllü destek olduk."
Öğrencilere de seslenen Karaaslan, "Amacımız sizleri her bakımdan gelişmiş ve aranan bireyler olarak yetiştirmek. Yarın önünüze fırsatlar çıktığında hazır olmalısınız. O günlere hazırlanmak için başka vaktiniz olmayacaktır" dedi.
Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Öztaş da konuşmasında, öğrencilerin istek ve ihtiyaçları çerçevesinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Törenin ardından, alanlarında başarı gösteren bazı akademisyenlere performans ödülleri verildi.
Programa, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gürhan Aktaş, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası
(KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, Emniyet Müdürü Metin Aşık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 
Editör: Haber Merkezi