Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yeni binasındaki sağlık hizmetleriyle gelecek için umut veriyor.
KSÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Dilber, uzun süredir devam eden taşınma işlemlerinde sona yaklaşıldığını belirtti. Küçük çaplı eksiklikleri de gidermek için gayret gösterdiklerini dile getiren Dilber, “Modern binası, son teknoloji cihazları ve birbirinden değerli sağlık personeliyle hasta kabulüne başlayan hastanemizde, şimdiden günlük 970 hastaya hizmet verir hale geldik” dedi.
Hastanenin eski binasında tüm gayretlere rağmen ancak 850 hasta muayene edilebildiğini kaydeden Dilber, şöyle konuştu:
“Taşınmanın birinci haftasına ulaştık. Artık hastanemizdeki ufak tefek eksiklikleri de tamamen gideriyoruz. Hastanemizde 9 ameliyathaneyi, yoğun bakımların bir kısmı ki 70 yeni yoğun bakım yatağı var ve servislerin büyük bir kesimini hizmete sunduk. Hastanede hasta sayısı olarak da ikinci haftanın başında 970 kişiye ulaştık. Bu çok iyi bir rakam. Eski hastanede ortalama günde 850 hastaya bakıyorduk. Ancak yeni hastanemizde bu gün itibariyle 970 hastayı geçtik. Yani biz birinci ayın sonunda çok daha iyi bir hasta sayısına ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Şu anda yeni hastanemizdeki yatak sayısı, kullanılan malzemeler ve cihazların hepsi yeni. Bunların da hasta sayısının artmasında bize çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Hastanedeki ufak tefek aksaklıklarımız var. Bunları da giderirsek çok iyi bir hastaneyi hizmete sunmuş olacağız.”
Hastanede ilk doğumların ve ameliyatların gerçekleştiğini belirten Dilber, “İlk doğumlar yapıldı, ilk ameliyatlar yapıldı. Bugünden itibaren de çok yoğun bir tempoya girdik. Artık kalp damar cerrahisi, ameliyat yapmaya başladı, yoğun bakımları hazır. Ayrıca diğer genel cerrahiler, ortopedi hepsi hasta almaya başladı. Bundan sonra hasta ve ameliyat sayımız artarak devam edecek. Yoğun bakımlara kurduğumuz cihazların hepsi yeni. Suni solunum yapan cihazlar olsun, diğer teknik ekipmanlar olsun çok yeni cihazlar. Monitörlerimizin hepsi yeni” diye konuştu.
Personel sayısının artması için de devletin kadro açmasını beklediklerini ifade eden Dilber, “Şu anda kadro kanunun çıkmasını bekliyoruz, devletimizin yeni hemşire kadrosu açmasını bekliyoruz. Bunlar da tamamlandığında tüm katları vatandaşlarımızın hizmetine açacağız” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi