Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan Haberleri'>Mehmet Fatih Karaaslan, Türkiye'nin ilk ve tek milli haber ajansı Anadolu Ajansı'nın (AA) bugüne kadar çok önemli hizmetler yaptığını belirtti.
Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dışarıya açılan bir millet ve devlet olarak AA'nın bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çok önemli görevler yükleneceğine inandığını söyledi.
Türkiye'nin gelecekte dış dünyayla daha içli dışlı ilişkileri olan bir ülke haline geleceğini ifade eden Karaaslan, "Dış dünyada giderek daha ağırlığı artan bir ülke konumuna geleceğiz. Gelişen ve büyüyen bir Türkiye için güçlü ve gelişen bir haber ajansına ihtiyaç vardı. Saptırılmış, yalan ve yanlış haberlerden arındırılmış bir şekilde doğrulardan haberdar edebilmemiz için doğrulardan bütün dünyayı haberdar edebilmemiz için güçlü bir ajansa ihtiyaç vardı. AA'nın bu görevi hakkıyla yerine getirdiğine ve getireceğine inanıyorum."
AA'nın yeni açılım politikalarıyla dünya ajansı olma yönünde hızla ilerlediğini anlatan Karaaslan, "Türkiye'nin ilk ve tek milli haber ajansı AA bugüne kadar çok önemli hizmetler yaptı. İnşallah AA'nın çok daha güzel ve çok daha güçlü günlerinin görürüz. Her zaman güçlü bir AA ile çalışma şansımız olur diye dua ediyorum" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi