Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Elbistan Teknoloji Fakültesi’ne öğrenci alımıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, öğretim görevlisi bulunamadığını ve tasarrufun YÖK’te olduğunu kaydetti. 
Elbistan’da hazırlanan Teknoloji Fakültesi binasını geçtiğimiz günlerde inceleyen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, öğrenci alımıyla ve binanın durumuyla ilgili gazetemize bir değerlendirme yaptı.
Öğretim görevlisi konusunda ülke genelinde bir sıkıntı yaşandığını ifade eden Deveci, Elbistan’ın da bu sıkıntıyı yaşayan yerlerden biri olduğuna dikkat çekti. Bu yüzden fakülteye öğrenci alımı yapılamadığını aktaran Deveci, bunun tasarrufunun YÖK’te olduğunu ve gelecek yıl alımın yapılabileceğini vurguladı.
Elbistan’da fakülte binası olarak belirlenen binanın da sağlıklı olmadığına işaret eden Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Teknoloji Fakültesi için ayrılan bina, ihtiyaca cevap vermekten uzak. İnşallah gelecek yıl hem öğrenci alımı yapılır hem de yeni bir fakülte binası belirlenir. Binanın durumunu görünce öğrenci alımının yapılmamasının da isabetli bir karar olduğunu söyleyebiliriz. Öğretim görevlisi sorunu ülke genelinde yaşanıyor. Buraya branş tercihi olmadığı için öğrenci alınamadı. YÖK’e gelecek yıl için yeni bir fakülte binası önermeyi planlıyoruz” görüşünü aktardı.
Fakültenin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kampüsüne taşınmasıyla ilgili kamuoyunda oluşturulan havanında yanlış olduğunu dile getiren Rektör Deveci, “Elbistan Teknoloji Fakültesi adıyla açılmış bir fakülte merkeze taşınamaz. Taşınma konusunda üretilen ifadeler doğru değil” açıklamasını yaptı.
Editör: Haber Merkezi