KSÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ESHAB-I KEHF'TE

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden eğitim gören yaklaşık 50 kişilik öğrenci gurubu Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni ziyaret etti.

KSÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ESHAB-I KEHF'TE

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden eğitim gören yaklaşık 50 kişilik öğrenci gurubu Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni ziyaret etti.

21 Mayıs 2011 Cumartesi 09:37
2548 Okunma
KSÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ESHAB-I KEHF'TE
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden eğitim gören yaklaşık 50 kişilik öğrenci gurubu Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni ziyaret etti.
 
Kahramanmaraş ve bölgenin en büyük tarihi eserlerinden bir tanesi olarak gösterilen Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesine ziyaretçiler gelmeye devam ediyor. Dün Kahramanmaraş Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitim gören 50 kişilik öğrenci gurubu Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni ziyaret etti.
 
-“ Kuran’ın Tarifi’ne Afşin’de Bulunan Eshab-ı Kehf Küliyesi Uyuyor”
Kuran-ı Kerim’de geçen Eshab-ı Kehf’in tarifinin Afşin’de olduğunu belirten Kahramanmaraş Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Eğitim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hamza Karaoğlan, “Kuran-ı Kerim’deki tarife burası uyuyor, birde buradaki Eshab-ı Kehf tarihi mimari yapısı şehir dışında olması gerçek Eshab-ı Kehf’in burada olmasını çağrıştırıyor. Maraş emirleri döneminde ilk buradaki binalar yapılıyor. Bunun içinde Eshab-ı Kehf’in burada olduğu fikrini çağrıştırıyor.
Bugün öğrencilerimizle buraya geldik. Gelmemizin sebebi ise, Kuran-ı Kerim’de geçen Kehf Süresi’ni daha iyi anlayabilmekti. Buradaki olayın özü şudur; zalim iktidarlar zalim hükümdarlar, kıralar gelip geçicidir. Allah Kuran-ı Kerim’de bize mesaj olarak veriyor. Zalimlik gelip geçicidir, zalim iktidarlardan sonra 3 sene 5 sene hiç kimse hatırlanmazken Allah’a inanan 7 gencin kıyamet kopuncaya kadar insanlara duyurulmuş olması burada verilmek istenen esas mesaj bu olsa gerek, hatta köpeğinin adını bile Cenab-ı Allah isterse ebedileştire biliyor” dedi.
 
-“Beni etkileyen asıl yer burası oldu”
Mersin’in Tarsus İlçesinde bulunan Eshab-ı Kehf’i de görme fırsatı yakalayan ve aynı zamanda Tarsuslu olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İkinci Sınıf Öğrencisi Saliha Beyza Yıldırım ise, her iki yeri de gördüğünü kendisini en fazla Afşin’de bulunan Külliyenin etkilediğini söyledi.
Yıldırım, “Ben buraya gelmeden önce Eshab-ı Kehf’in Tarsus’da olduğuna inanıyordum. Ama burayı görünce Afşin’de olabileceğini düşünüyorum.Çünkü burada çok eski yapılar var. Tarsus’da sadece bir mağara ve halkın ziyaret ettiği bir yer. Oraya cami yapılmış, ama günümüzde yapılmış. Beni etkileyen asıl yer burası oldu” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373