KSÜ, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılında Şehitlerimizi Andı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği kapsamında “Türk Milletinin İstiklal ve Hâkimiyet Anlayışı Ekseninde Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz” konulu konferans programı düzenlendi.

KSÜ, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılında Şehitlerimizi Andı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinliği kapsamında “Türk Milletinin İstiklal ve Hâkimiyet Anlayışı Ekseninde Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz” konulu konferans programı düzenlendi.

Sinan Doruk
Sinan Doruk
19 Mart 2019 Salı 13:10
145 Okunma
KSÜ, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılında Şehitlerimizi Andı

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. “18 Mart azmin, fedakârlığın, adanmışlığın ve vatan sevgisinin zaferidir.” diyen Rektör Can, Çanakkale Zaferi’nin mesajını iyi anlamanın ve gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmanın önemine vurgu yaptı.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” şiirini okuyan Rektör Can, bu aziz toprakların vatan olması için canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak konuşmasını tamamladı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Doğan ise kısa bir selamlama konuşması yaparak Çanakkale Zaferi’nin tarihimizdeki anlamı ve öneminden bahsetti.

Açılış konuşmalarının ardından Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Doğan, “Türk Milletinin İstiklal ve Hâkimiyet Anlayışı Ekseninde Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. “Her milletin istiklal ve istikbalinin tayininde önemli noktalar vardır.” diyen Doç. Dr. Ayhan Doğan, Çanakkale Zaferi’nin bu açıdan milletimiz için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Türk Milletinin egemen olma ülküsü ve devlet kurma geleneğinden bahseden Doğan, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Kahramanmaraşlıların tespitine ilişkin çalışması hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konferans sunumunun ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can tarafından Doç. Dr. Ayhan Doğan’a günün anısına hediye takdimi gerçekleştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373