20 Kasım Pazar günü yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavı Afşin'de de yapılacak.

Kahramanmaraş merkez de ve sınav merkezi olan Elbistan ve Göksun'da girilen ortaöğretim ve lise mezunlarının katılacağı 2016 KPSS sınavına yapılan başvuru yoğunlu nedeniyle Afşin'de de KPSS sınavı yapılacak.

ÖSYM yetkilileri tarafından sınavın yapılacağı okulların tespitinin tamamlanmasının ardından sınavda görevlendirilecek öğretmenlere bilgilendirme semineri verildi.

2016 KPSS Ortaöğretim sınavında çok yoğun başvuru olması nedeniyle yetersiz kalan okul nedeniyle Elbistan sınav merkezine bağlı olarak Afşin'de sınav gerçekleştirilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, " KPSS Ortaöğretim sınavı 20 Kasım 2016’da yapılacak. Bu yıl yoğun başvuru olması sebebiyle Elbistan'da yer sıkıntısı sebebiyle İlçemiz Afşin'de de KPSS sınavı yapılacak. ÖSYM yetkilileri önceki gün Afşin'e gelerek KPSS Sınavının yapılacağı yerlerde görevli okul müdürleri ve öğretmenler için bilgilendirme semineri düzenledi. Kaymakamlık Konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme seminerinde sınavda görev yapacak olan öğretmenlere sınav yasakları ve sınavda yapılacaklar hakkında bilgiler verildi." dedi.

ÖSYM, 20 Kasım Pazar tarihinde uygulanacak olan KPSS Ortaöğretim oturumunun başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiğini duyurmuştu. 2016 Ortaöğretim KPSS sınavında Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere 120 soru sorulacak. KPSS ortaöğretim sınavında Türkçe'den 30 soru, matematikten 30 soru, tarihten 27 soru, coğrafyadan 18 soru, vatandaşlık bilgisinden 9 soru, güncel konularda 6 soru sorulacak.

KPSS Ortaöğretim Sınav Giriş Yerleri

20 Kasım Pazar tarihinde uygulanacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atama işlemleri yakın bir zamanda tamamlanacak.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

 

Editör: Haber Merkezi