Ekinözü ilçesinde, baraj inşaatında çalışma sözü almalarına rağmen unutulduklarını öne süren vatandaşlar, iş verilmesi için 45 gündür çadır eylemi yapıyor.
Ekinözü’ne bağlı Kandilözü mezrasında ikamet eden bölge halkı, iş sorunu nedeniyle başladıkları çadır eylemini 45 gündür sürdürüyor.
Bölgeye yapılan yatırımlardan dolayı devlete ve yetkili firmaya teşekkür eden yöre halkı, kendilerine sahip çıkılmasını istedi.
Maddi sıkıntılar yüzünden eğitim hayatlarını devam ettiremediğini ifade eden Mehmet Kelek, Salih Kelek, Ömer Kelek ile Fatma Kelek, yaşadıkları geçim sorunu nedeniyle 30 haneden 6 haneye düştüklerini söylediler.
Yöre halkı adına açıklama yapan Ömer Kelek, baraj inşaatından dolayı en çok kendi köylerinin mağdur olduğunu iddia ederek, firma yetkililerin hakları olan tüm ödemeleri eksiksiz yaptığını ama tarım alanlarının sular altında kalması yüzünden geçim sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.
Kendilerine verilen iş sözü nedeniyle aldıkları nakdi ödenekleri köylerinde kullandıklarını belirten Ömer Kelek, yaşadıkları sorunun çözümü için yetkililerden destek istediler.
Editör: Haber Merkezi