Göksun Kaymakamlığı ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, esnafın geçmiş yıllarda KOSGEB kaynaklarından istenilen ölçüde yararlanılamadığını, ancak son yıllarda yapılan proje ve girişimler sayesinde kaynak kullanımın giderek arttığına dikkati çekti.
Özellikle kırsal kesimlerde "esnaf" demenin vatandaşın tamamı anlamına geldiğini ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:
"Küçük ve orta ölçekli yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların esnaflıkla direk teması olmaktadır. Akla gelebilecek her alanda esnaflık kendini ön plana çıkartıyor. Her konuda olduğu gibi esnaflık alanında da belli açılımlara, dünyadaki gelişmeleri takip etmek sureti ile kendini yenilemeye ihtiyaç var. Geçmişten bu güne esnaflık kültürüne sahip olan bir toplum olarak geleneklerimiz yaşatırken aynı zamanda onu çağada uyarlamalıyız. Bunu da kendimizi yenileyerek ve işletmelerimiz daha profesyonel bir yapıya kavuşturarak sağlayabiliriz. Bu gün baktığımızda KOSGEB'den yararlanan işletme sayımız çok az. Kaynak kullanımı konusunda esnafımızın en iyi kullanabileceği alanın KOSGEB olduğunu düşünüyorum. Esnafımızın belini bükmeyecek imkanlar sağlıyor. Bu imkanları tüm esnafımıza duyurmak sureti ile yararlanmalarını amaçlıyoruz. Bu sayede hem esnafımızın ekonomisine hem de ilçemiz ekonomisine katkı sağlanacağına inanıyorum."
KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık Gözek ise sunum yaparak, destekler ve projeler hakkında bilgi verdi.
Editör: Haber Merkezi