Afşin Kent Konseyi Tarihi Araştırmalar Bölüm Başkanı Araştırmacı Tarihçi Yazar Mustafa Köş, Afşin bölgesinde kayıt altına alınmış eserlerin müze olmadığından dolayı Kahramanmaraş Müzesi, Afşin Atatürk parkı ve Afşin fidanlığında sergileniyor. Eserlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun için ilçemize acilen bir müze kurulmalıdır dedi.
 
Köş, yaptığı açıklamada, Afşin Şehrimiz 4000 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade ederek, bu güne Afşin bölgesinde kayıt altına alınmış eserlerinde müze olmadığından dolayı Kahramanmaraş Müzesi ile Afşin Atatürk parkı ile Afşin fidanlığında sergilendiğini söyledi.
 
 Araştırmacı yazar Mustafa Köş sözlerine şöyle devam etti. Afşin'imizde çeşitli uygarlıklara ait tarihi eserler bulunmasına rağmen sahip çıkılmadığından ve Afşin'de bir müzenin olmayışı eserlerin kaybolmasına ve yağmalanmasına sebebiyet verilmektedir  Afşin'e acilen bir müze kurulmalıdır. Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Doktor İlyas Gökhan Afşin’in tarihi eserler konusunda çok zengin olduğunu ve Afşin’e acilen bir müze açılması gerektiğini önemle belirtmişti. Afşin Eshab-ı Kehf Bölgesi olması nedeniyle ve ayrıca Afşin ve bölgesi bir açık hava müzesi konumunda. Artık bir marka şehir olan Afşin’imizde hala bir müzenin bulunmaması duyanları şaşırtmaktadır.
 
Afşin ve bölgesinde pek çok tarihi eserlerin çıktığını kaydeden  Doç. Dr. İlyas Gökhan, “ Bu bölgeden pek çok tarihi eserler çıkmakta, Afşin ve bölgesi bir açık hava müzesi konumundadır. Acilen Afşin’de bir müze açılması gerekmektedir. Çünkü bölge tarih bakımından çok zengin bir yerdir.” şeklinde konuşmuş ve ayrıca Hurman Kalesinin Türkiye’de bulunan önemli kalelerden biri olduğuna dikkat çekerek Hurman Kalesinin Restore edilerek Turizme Kazandırılmasına dikkat çekmişti. Araştırmacı Yazar Mustafa KÖŞ sözlerine şöyle devam etti. Bir Araştırmacı olaraktan Afşin’imizin tarihini ve tarih eserlerini yazmaya çalışırken diğer taraftan tarihi eserlerin korunması için yıllardır Afşin’e acilen bir Müze açılması üzerinde durmaktayım benimle beraber değerli akademisyen hocam Doç. Dr. İlyas GÖKHAN Afşin bölgesinin açık müzesi konumunda olduğuna dikkat çekmişti. Afşin’imize acilen bir müzenin açılması için Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Seydihan KÜÇÜKDAĞLI ile Afşin Belediye Başkanımız Fatih Güven’in gerekli çalışmaya başlatılması gerektiğini söyledi. Araştırmacı Tarihçi Yazar Mustafa KÖŞ ‘müze yok, korunamaz’ gerekçesiyle Tarihi eserlerin Afşin Şehrimizden uçup gitmemesi için ilgili devlet büyüklerimizin ve yetkililerin harekete geçmesini istiyor.     
 
 
Editör: Haber Merkezi