Kahramanmaraş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Gönül Elçileri" projesi kapsamında, koruyucu aile yanında kalan çocuk sayısı açısından Türkiye'de birinci sırada bulunuyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 81 ilin vali eşleri ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla yürütülen "Koruyucu Aile" uygulamasına 3 ay önce başlandı.
Bakanlık verilerine göre, "koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı" bakımından Kahramanmaraş, 23'ü kız 61 çocukla ilk sırada bulunuyor. Kahramanmaraş'ı, İstanbul, Hatay, Kayseri ve İzmir takip ediyor. Ayrıca, aynı proje çerçevesinde Türkiye genelinde 589 çocuk 493 koruyucu aileyle yaşıyor.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Koruyucu Aile" uygulamasının, toplumun çocukları sahiplenmelerine yönelik bir kampanya olduğunu söyledi.
Kentte, Vali Şükrü Kocatepe'nin eşi Sultan Kocatepe'nin desteğiyle birçok aileye ulaştıklarını belirten Sertpolat, şunları kaydetti:
"Bu kampanyayı çok iyi tanıttığımıza inanıyoruz. Üç aylık dönemde geldiğimiz nokta bizi mutlu etti. Sistemimize kayıtlı 154 koruyucu ailemiz var. Ayrıca 23'ü kız 61 çocuk da ailelerin yanında yaşıyor. Kısa sürede 80 ili geride bırakarak koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı bakımından ilk sırada yer almamız bizim için gurur vesilesi oldu."
Sertpolat, uygulamayla çocuk yuvası, sevgi evleri ve çocuk evlerinde kalan çocukların aile ortamına dönmelerinin amaçlandığını vurguladı.
-Bir ailenin 17 yıllık çocuk hasreti-
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuran Zekeriye Bağdatlı ise 17 yıllık çocuk hasretlerinin "koruyucu aile" uygulamasıyla sona erdiğini belirtti.
Umutla bekledikleri günlerin artık geride kaldığı anlatan Bağdatlı,
"Başbakanımız Erdoğan'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'e böyle güzel bir evladı bize layık görüp verdikleri için teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Aile olarak kızımızı güzel bir geleceğe hazırlama adına elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Vatanımıza hayırlı bir evlat yetiştirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
Zühal Bağdatlı da Gamze Nur'a sahip oldukları için çok mutlu olduklarını ve çocuk yetiştirme duygusunu tattıklarını aktardı.
Evlat hasreti çeken ailelere bu projeden yararlanmalarını tavsiye eden Bağdatlı, "Üç yaşındaki kızımızı, geldiğinden beri güldürmeye çalışıyoruz. O gülerse gülüyor, o ağlarsa ağlıyoruz. Bir çocuğu yetiştirmek çok güzel duyguymuş. Kızımız ilk geldiğinde her kadına 'anne', erkeğe de 'baba' diye hitap ediyordu. Şimdi anne, baba, amca ve dayıyı ayırabiliyor" diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi