.Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, "Türkiye'nin girdiği barış süreci bizleri memnun etmekte ve gelecek için ümit vermektedir" dedi.
Karaküçük, KMETSO Mart ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözlerinde, barış sürecine değinen Karaküçük, Türkiye'nin ekonomik gelişiminin önündeki en büyük engelin terör olduğunu işaret etti.
Terörün bitmesiyle Türkiye'yi çok daha aydınlık yarınların beklediğini dile getiren Karaküçük, "Bugüne kadar milyarlarca dolar kaynağımızın heba olmasına yol açan terör süreci yerini barış ve huzura bıraktığında, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki ekonomik potansiyel açığa çıkacak, verilen teşviklerle birlikte üretimde ve ihracatta ciddi bir sıçrama sağlanacaktır" diye konuştu.
Ekonomik göstergeler hakkında da bilgiler veren Karaküçük, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın kente yaptığı gezide üzerinde durulan konuları anlattı. Bu ziyarette, istihdam desteğinin devamı, tekstilde koruma tedbirlerinin uzatılması gibi konularda beklentilerini ifade ettiklerini söyleyen Karaküçük, şunları kaydetti:
"Ticaretin ve emek yoğun sektörlerin geliştirilmesi için serbest bölge projesinin hayata geçirilmesinin elzem olduğunu düşünüyoruz. Çek Yasası, TTK ve Sendikalar Yasası'nın iş dünyasına olumsuz yönlerinin giderilmesi gerektiğini sayın bakanımıza ilettik. Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını sağlarken sürdürülebilir üretimi, uluslararası rekabet gücünü, ihracatın ithalatı karşılama oranını, işsizliği ve cari açığı da gözetmesi gerektiğini ifade ettik."
Karaküçük, Kahramanmaraş'a yapılacak Organize Sanayi Bölgesi için arazi incelemesi yapacak heyetin de kente geldiğini dile getirdi. Karaküçük, "Arazi incelemesini yapacak heyet geçtiğimiz hafta ilimize gelerek söz konusu teknik inceleme ve kurum ve kuruluşlarla görüşmelerini tamamlayarak raporlarını hazırlama aşamasına gelmişlerdir. Bizler de burada kendilerine gerekli bilgi, belge ve görüşlerimizi sunarak sürecin bir an önce tamamlanması için elimizden gelen çabayı sarf etmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte yer seçimi komisyonunun daha detaylı bir karar süreci başlayacak ve daha sonra da talep toplama aşamasına gelinecektir" ifadelerini kullandı.
Toplantıda konuşan KMTSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu ise dünyanın her geçen gün daha da geliştiğini belirtti. İş dünyasının yaşanan bu gelişmeleri yakından takip ettiğini ve sorumluluklarının daha da arttığını vurgulayan Balcıoğlu, "Ben yamalı çorap giydiğimiz günleri hatırlıyorum. Bugün çok daha iyi bir noktadayız. İnsanoğlu her gün daha iyiye gidiyor. Yarın geçmişten daha iyi olacaktır. Ancak bu gelişmeler karşısında sorumluluklarımız artıyor ve bu sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.
Barış sürecine de değinen Balcıoğlu, terör sorununun çözülmesini istediklerini ancak sevinmek için daha erken olduğunu kaydetti.
Gündemde bulunan maddelerin ele alındığı toplantıda daha sonra Kunduracılar Odası Başkanı Yaşar Duygal meclis üyelerine sektör hakkında bilgiler verdi.
 
Editör: Haber Merkezi