Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile 65 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 15 Temmuz Cuma günü hain darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı askerleri ortak basın açıklaması yaparak lanetledi.
KMTSO ile Kahramanmaraş’ta bulunan 65 sivil toplum kuruluşu “Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz” başlıklı ortak bir deklarasyon yayımladı.
Sivil toplum kuruluşları adına deklarasyonu okuyan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, adının önünde 'kahraman' unvanı ile göğsünde İstiklal Madalyası'nı taşıyan Maraş'ın vatanseverliğini hatırlatarak sözlerine başladı. İstiklal mücadelesinde olduğu gibi günün, birlik olma günü olduğunu anlatan Zabun, “15 Temmuz gecesi yapılmış saldırıyı; haince planlanmış darbe girişimini nefretle kınıyor, Kahramanmaraş iş dünyasını temsil eden mesleki kurum ve sivil toplum kuruluşları olarak yapılan bu darbe girişiminin dimdik karşısında olduğumuzu, millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığımızı ve en önemlisi de aziz milletimizin milli mücadelede olduğu gibi bugün de vatana sahip çıkacağına inancımızın tam olduğunu kamuoyuna arz ediyoruz. Bizler, bu topraklarda yaşayan Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdi, bu vatana zarar verilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.
Darbe girişimine adı karışan askerleri “Asker kılıklı FETÖ'cü cani” olarak nitelendiren Zabun, “FETÖ'cü caniler ile ülkemizin gözbebeği, şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri'ni birbirinden ayrı tutuyor, milletimizin haysiyetine halel ettirmeyeceklerine, bu yüce kurumun itibarını sarsacak herhangi bir girişime asla izin vermeyeceklerine olan inancımızı önemle vurgulamak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, yüreğinde hiç kimsenin sökemeyeceği imanı ile, Peygamber sevgisiyle, tasavvufuyla ve bütün renkleriyle, tüm zenginlikleri ile canların can olduğu, kardeşliğin sel olduğu topraklarda destan yazmaya, birliğini ve beraberliğini derinleştirerek istiklale yürümeye devam edecektir” şeklinde konuştu.
KMTSO Başkanı Serdar Zabun, iş dünyasının istikrar adına hiçbir tereddüt göstermeksizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracata devam edeceğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi