AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal partilerinin başarısını, el attıkları her meseleyi özümsemelerine bağlayarak, “AK Parti’nin başarısının sırrı meseleyi ucundan veya kıyısından yakalaması değil, meseleyi kalbinden yakalamasıdır” dedi.
Ünal, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KMTSO) 48. Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada AK Parti iktidarlarıyla geçen 10 yılı değerlendirdi. AK Parti hükümetlerinin, iç ve dış politika, ekonomi, sağlık, eğitim gibi konularda icra ettiği başarıları anlatan Ünal, her zaman milletin dertlerini kendilerine dert edindiklerini söyledi.
Türkiye’nin sorunlarını bilerek yola çıktıklarını ifade eden Ünal, kaleme aldıkları parti programı, seçim beyannameleri ve hükümet programlarında bunlara yer verdiklerine değindi. Bu konuların her zaman birbiriyle bütünlük arz ettiğine işaret eden Ünal, şunları kaydetti:
“Biz iktidara geldiğimizde demokratikleşme ve kalkınma programı diye bir program kaleme aldık. Türkiye’nin sorunlarını biliyorduk ve AK Parti’nin kuruluş programında da bu sorunları dile getirdik. Bugün geri dönüp baktığımda 2002’de kaleme aldığımız, seçim beyannamelerinde, hükümet programlarında dile getirdiğimiz konuların birbiriyle bütünlük ve istikrar arz ettiğini net bir şekilde gördük. Dolayısıyla ‘bütün bunların altında yatan, bu başarı hikayesinin altında yatan en temel şey nedir?’ diye düşündüğümde şunu görüyorum. Öncelikle kendinizi bir meselenin dışında görüyor ve o meseleye dışarıdan bakıyorsanız başarılı olmanız mümkün değildir. Bir işi tuttuğunuz zaman kalbinden tutacaksınız ve bir işi yapmak istiyorsanız o işin delisi olacaksınız. Gece o iş rüyalarınıza girecek. Bunu en iyi işadamları bilir. Başarılı iş adamları, sonuç alan işadamları bilir. Yani dertlenen o meseleyi kendine dert edinen ve bunun için de kendisini feda eden insanların sonuç aldığını tarih bugüne kadar yazagelmiştir. AK Parti’nin bu konuda temel özelliği de meseleyi ucundan kıyısından yakalaması değil, meseleyi kalbinden yakalamasıdır.”
Bu başarılardaki en büyük payın da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğunu ifade eden Ünal, Erdoğan’ın artık sadece Türkiye’de değil, bölgede ve dünyada marka değeri taşıdığını vurguladı. Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:
“Liderlik, güçlü bir hikayenizin olmasını, bir söyleminizin ve vizyonunuzun olması demektir. Bu çerçevede Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bölgeye ve dünyaya hediye ettiği büyük bir markadır. Liderlik anlamında büyük bir markadır. Çünkü bugün dünyaya baktığınızda bana kaç tane lider sayabilirsiniz. Yani bugün dünyanın en büyük krizi yaşadığı şeylerden bir tanesi liderliktir. Obama’yı sayabilirsiniz, Sarkozy gitti, Ahmedinejat belki bölgede konuşabilirdi ama gücünü kaybetmiş durumdu. Dolayısıyla başbakanımız, şu anda hem akademik anlamda hem sosyolojik anlamda hem siyasi anlamda her anlamda kendini gerçekleştiren, kendi ülkesini dönüştüren ve kendi ülkesini dönüştürürken kendi siyasetini gerçekleştiren ve en önemlisi muhalefeti dönüştürebilen güçlü bir liderliğe sahip. Artık Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin yetiştirdiği bir marka ve sahip çıkılması gereken bir marka. Siyaset üzerinden siyasetin içinde değerlendirilecek bir marka değil. Çünkü niye biliyor musunuz? Bugün sahip olduğumuz istikrarın çivisi niteliğinde Recep Tayyip Erdoğan. İşte bu nedenle ona sahip çıkmak zorundayız.”
KARAKÜÇÜK’TEN MÜJDE
KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ise Kahramanmaraş sanayisi için büyük önem taşıyan Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi’ne 2013’ün bahar aylarında talep toplamaya başlanacağı müjdesini verdi.
Kahramanmaraş ekonomisinin son 10 yılda geldiği noktayı rakamlarla anlatan Karaküçük, emeği geçen sanayici, siyasetçi ve bürokratlara teşekkür etti. Bu başarılardaki en büyük etkenlerden bir tanesinin de hükümetin verdiği teşvikler olduğunu anımsatan Karaküçük, yılsonunda bitecek teşviklerin dar kapsamlı da olsa devam etmesi gerektiğine işaret etti. Karaküçük, şöyle konuştu:
“Kahramanmaraş’ta son 10 yılda 7.5 milyar TL özel sektör yatırımı, yıllık 6 milyar TL sanayi hasılası gerçekleştirildi. Türkiye iplik üretiminin yüzde 35’i kumaş üretiminin yüzde 10’u, metal mutfak eşyalarının yüzde 60’ı üretildi. Yine ülkemizin elektrik üretiminin yüzde 8’i, çimento üretiminin yüzde 7’si Kahramanmaraş’ta üretildi. Türkiye’nin ilk bin şirketi arasında 15 Maraşlı firma yer aldı. 2012 yılında 1,5 milyar TL vergi veren, 100 bin kişiye istihdam oluşturan, 750 milyon dolar ihracata ulaşan bir kent olduk. Bu yükselişimiz hükümetimizin reel sektöre verdiği en büyük desteklerden biri olan 5084 sayılı kanun sayesinde olmuştur. İlimizde gerçekleşen bu ekonomik gelişmelerin devamı adına yılsonunda süresi sona erecek olan Türkiye’nin ekonomik sorunlarının en iyi reçetesi niteliğindeki 5084 sayılı kanunun istihdam desteğinin uzatılması çok yararlı olacaktır. Bizim bu noktadaki önerimiz, hazineye yük olmamak açısından 49 ilde uygulanan teşvikin Suriye’deki iç savaş nedeniyle ticareti olumsuz etkilenmiş olan sadece 8-10 ilde uygulanmasıdır. Kahramanmaraş, 2023 vizyonu kapsamında yeni yolunu belirleyerek 5 milyar dolar ihracat hedefine koşmakta, bu yolda altyapısını ve işgücünü oluşturmaya devam etmekte, yatırımlarını hızla sürdürmektedir. Devletimizin desteği bu itibarla bizler için çok önemlidir. Bugüne kadar verdiğiniz destekleri bundan sonra da sürdürmenizi bekliyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
KMTSO Meclisinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu da başarılarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını kaydetti. 2013’e de çok daha güvenle baktıklarını vurgulayan Balcıoğlu, “İhracatımızda yaşanan artış ekonominin büyümesinin yanı sıra cari açığı da azaltıyor. Döviz rezervlerimizde rekor yaşanıyor. Bu göstergeler yatırımların 2013’te de devam edeceğini gösteriyor. Bu noktada bizlerde geleceğe umutla bakıyoruz. Ama yine de 2023 hedeflerimiz için hesaplı ve ölçülü olmayı asla elden bırakmayacağız. Yeni yılın başta şehrimize olmak üzere ülkemize ve milletimize başarı, mutluluk ve en önemlisi sağlık getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
Kahramanmaraş’ın tüm yönlerinin ele alındığı toplantıya, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, milletvekilleri Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtul, işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve meclis üyeleri katıldı. Toplantı soru-cevap bölümüyle son buldu.
Editör: Haber Merkezi