Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

2011 yılında Kahramanmaraş siyasetine giriş yapmasının ardından kente kazandırdığı birbirinden önemli yatırımlarla vatandaşların da takdirini kazanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'a, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu ve Yönetim Kurulu Üyeleri 'teşekkür' ziyareti gerçekleştirdi.

2004'ten bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde AK Parti'nin seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer almasının yanı sıra 2011 Genel Seçimleri'nde Kahramanmaraş Milletvekili seçilerek kent siyasetine hızlı bir giriş yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, üstlendiği birbirinden önemli görevlerle Kahramanmaraş'ın en güçlü siyasi aktörü konumunda bulunuyor. 64. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine gelmesiyle birlikte de kent halkının uzun süren bakan hasretini sonlandıran Ünal, şuan ise AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle hem ülkesi hem de memleketi için gayret ediyor. Hem Türkiye hem de Kahramanmaraş siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Ünal'a, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti heyetinden duygulandıran bir ziyaret gerçekleştirildi. Mahir Ünal'ı AK Parti Genel Merkezi'ndeki makamında ziyaret eden heyet, 'Kahramanmaraş'ı yeniden hayal ediyoruz' sloganı çerçevesinde kente kazandırdığı yatırımlar için teşekkür etti. Ziyaret sonrası ülke ve yerel gündemine dair açıklamalarda bulunan Ünal, medyanın önemine değinerek, "Medya olarak hepinizin bir arada olması ve hepimizin derdinin Kahramanmaraş olması çok önemli. Çünkü sizler medya olarak halkın dilisiniz, sözüsünüz" dedi.

"YEREL MEDYAYLA YAKINDAN ÇALIŞACAĞIZ"

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kuruluna yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür eden Ünal, "Bu ziyaretin özellikle bir teşekkür ziyareti olması beni ayrıca mutlu etti. Medyamız, gazetecilerimiz Kahramanmaraş'ımız için çok önemli ve kıymetlidir. Bu şekilde medya olarak hepinizin bir arada olması ve hepimizin derdinin Kahramanmaraş olması çok önemli çünkü sizler medya olarak halkın önemli dilisiniz, sözüsünüz. Halkın taleplerini, duyarlılığını kamuoyuyla paylaşıyorsunuz bundan dolayı bugün burada tanıtım medya başkanlığımızda sizleri ağırlamış olmaktan bizler son derece memnun olduk. İnşallah önümüzdeki süreçte de AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı olarak diğer illerde olduğu gibi yerel seçimler de doğası gereği yerel medyayla da yakından çalışmayı gerektiriyor. Bundan sonraki süreçte sizlerle daha yakın çalışmalar içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı.

"EXPO 2023 TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRACAK"

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla tanıtımı yapılan EXPO 2023'ün turizm açısından kente ciddi anlamda değer katacağını değinen Ünal, "Kahramanmaraş'a geçen günlerde Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile geldiğimizde Bakanımız birçok müjde vermişti. Kahramanmaraş'ımız Cumhuriyetimizin 100. yılında uluslararası çapta en büyük etkinliklerden birisi olan EXPO2023'ü aldı. Bu proje  Kahramanmaraş için yaklaşık 3 milyon ziyaretçi anlamına geliyor. 60 ülkeden insanların Kahramanmaraş'a gelmesi, Kahramanmaraş'ı tanıması anlamına geliyor. Biz Kahramanmaraş'ımızın turizmini canlandırmak istiyorduk. Kahramanmaraş turizminin hem Türkiye ölçeğinde hem de uluslararası ölçekte tanınırlık, bilinirlik ve ziyaret anlamında güçlenmesi anlamına geliyor. İnşallah 2023 yılına kadar özellikle EXPO 2023 ile ilgili yapacağımız çalışmalar hem Kahramanmaraş'ı tanıtacak hem de Kahramanmaraş'ımızın turizm potansiyelini ciddi anlamda arttıracak" şeklinde konuştu.

"TEŞKİLATIMIZ ÖZGÜR İRADESİNİ YANSITACAK"

AK Parti'nin 18 Kasım Pazar günü yapacağı temayül yoklamasına da değinen Ünal, sözlerini şe şekilde tamamladı, "Pazar günü yapılacak olan temayül yoklamasını dijital anlamda ilk defa gerçekleştireceğiz. Bu bir takım spekülasyonları da önleyecek çünkü temayül bittiğinde 81 ilin temayül sonuçları anlık olarak Cumhurbaşkanımızın önünde olacak. Sayım olmayacak, elektronik ortamda gerçekleştirilecek ve her bir arkadaşımız kararını özgür iradesiyle oraya yansıtacak. Bizim burada görmek istediğimiz temel şey öncelikle teşkilat mensuplarımızın yani il yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları ve ilçe teşkilatları burada teşkilat mensuplarımızın özgür iradesiyle düşüncelerinin genel merkezimize 81 ilde yansıması bizim için çok önemli. Bu temayül ile bunu gerçekleştirmiş olacağız inşallah."

Ünal, son olarak AK Parti'nin üç dönem kuralını yerel seçimlerde uygulayacağını belirterek, "Cumhurbaşkanımız bu 3 dönem konusu ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Bu konuda biz 3 dönem kuralını uygulayacağız" dedi.

Ziyarete, KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu, Başkan Yardımcısı Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu, Genel Sekreter Serdar Erdoğanyılmaz, üyeler Mehmet Taş, Erol Öner, Ökkaş Saatçi, Mahmut Beyaz ve Ahmet Güneçıkan katıldı.

Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi