Depremlerde Afşin’de evinde yakalanan 11 yaşındaki depremzede Ahmet Gümüş, kendi gibi diğer depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyor.

Cumhuriyet Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Ahmet Gümüş, Afşin’de Kızılay’ın en küçük gönüllüsü olarak verilen her görevi yerine getiriyor.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 6,7 ve 6,6 depremlerde Afşin’de evinde yakalanan Ahmet Gümüş, 20 gündür Kızılay gönüllüsü olarak diğer depremzedelere yardımcı oluyor.

Depremden sonra Kızılay’a gönüllü olarak katıldığını söyleyen Gümüş, “Afşin’de 2 depremde de evde yakalandık. Kale Mahallesi Şeyh Şamil Sokak 2 katlı evde yaşıyoruz. Cumhuriyet Ortaokulu 6.sınıf öğrencisiyim. Deprem olduktan bir hafta sonra Kayseri’ye gittik. Orada da yardımlara katıldım. Daha sonra buraya gelince boş durmak istemedim ve Kızılay ekibine katıldım” dedi.

Verilen her görevi yerine getiren Afşin Kızılay’ın en küçük gönüllüsü Ahmet Gümüş, “Yemek, su gibi gıda malzemelerini getirip götürüyorum. Yemek dağıtımında yardımcı oluyorum. Bana verilen bütün işleri elimden geldiğince yaparak yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi