Türkoğlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) hazırlanan "Kız Öğrencilere Pozitif Ayrımcılık" projesiyle 450 kız öğrenciye sınavlara hazırlık seti dağıtıldı.
Kaymakam Tuncay Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce tespit edilen başarılı ve ihtiyaç sahibi kız öğrenciler için Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında çalışma yaptıklarını belirtti. Bu amaçla "Kız Öğrencilere Pozitif Ayrımcılık" adlı proje hazırlandığını dile getiren Akkoyun, özellikle kırsal kesimde yaşayan ihtiyaç sahibi kız öğrencilere ulaşım, kırtasiye ve giyim yardımında bulunduklarını ifade etti.
Projenin bölge için önemli bir adım olduğuna dikkati çeken Akkoyun, şunları kaydetti:
"Eğitim, ülkemizin geleceği açısından en önemli önceliğimizdir. Proje ile kız öğrencilerimizin yüzde yüz oranında başarılı olmasını ve okullara yerleşmelerini hedefliyoruz. Bu kapsamda 450 kız öğrencimize sınavlara hazırlık seti dağıttık."
Çok basit nedenlerle kız çocuklarının okullarından alındığına şahit olduklarını ifade eden Akkoyun, "Aslında bu projemiz uzun vadede yaptığımız çalışmaların sadece bir ayağı, Kaymakamlık olarak kızlarımızın eğitimlerini aksatmamalarına neden olan dershane eğitimi, ulaşım, kılık kıyafet ve kırtasiye gibi sorunları hazırladığımız bu tür projeler ile çözüme kavuşturduk" diye konuştu.
Fatih Ortaokulu öğrencisi Esra Kamalak da emeği geçenlere teşekkür ederek, bu uygulamanın okumak isteyip de imkansızlıktan dolayı okumayan öğrenciler için fırsat olduğunu söyledi.
Editör: Haber Merkezi