Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Okuma” yarışması sona erdi. Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü, ortaokullar ve liseler arası “Okullar Arası Kitap Okuma” yarışması düzenledi. 130 öğrencinin katıldığı yarışmada her öğrenciye 8 kitap okutuldu. Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonca sınava tabi tutuldu. Bu yarışmada dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi.
Afşin Kaymakamlığında düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, bu tür etkinliklerle okuma oranının artacağını kaydetti. Kaymakam Arıcan, “Her zaman eğitimi ve öğretimi güçlendirmek için çaba harcıyoruz ama öncelikle okuyan bir nesli arttırmamız lazım. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz kitap okuma etkinliği düzenlemiş umuyorum bu etkinlik diğer etikliklere örnek olur ve daha da yaygınlaşır. Bu etkinliğe 130 öğrencimiz katılmış ama o yaş grubunda yaklaşık olarak bin öğrenci mevcut. Bunun gibi etkinlikler düzenlendikçe bu sayınında artacağına inanıyorum.” dedi.
Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat ise, “Kurmuş olduğumuz ekiplerle liselerde ve ortaokullarda okuma yarışması düzenledik. 8 kitap belirledik ve kısa bir süre içerisinde okullarımıza duyuruldu. Buradaki bizim asıl amacımız öğrencilerimizin okuduklarını anlamalarını sağlamak ve dikkat çekmek. Bu çerçevede her okulumuzdan 5 kişi katıldı ve öğrencilerimizin okumuş oldukları kitaplardan sınava tabi tuttuk. Öğrencilerimize kapak sayfasından tutunda son sayfasına kadar ayrıntılı sorular sorduk. Şimdi bu etkinlikte başarılı öğrencilerimiz ödüllerini aldı. Bundan sonraki senelerde inşallah bu etkinliği daha erken ve daha kapsamlı bir şekilde düzenleyeceğiz.” şeklinde konuştu.
Konuşmalar ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
Yarışmada Ortaokullar Arasında; birinci Efsus Ortaokulu Öğrencisi Gülseren Polat, ikinci Teaş İstiklal Ortaokulu Öğrencisi Sümeyye Doğan, üçüncü Hayrunnisa Bozkurt oldu. Liseler arasında ise, birinci Afşin Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Fatma Gül Pemik, ikinci yine Afşin Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Nüveyna Güneş oldu. Üçüncü Çoğulhan Çok Programlı Lise Öğrencisi Ayşe Yılmaz oldu.
Editör: Haber Merkezi