Afşin İlçe Tarım Müdürlüğü “Kırsal Alanda Kadının Yeri ve Önemi” konulu program düzenledi. Afşin’e bağlı Nadır Köyünde düzenlenen programa çevre köy ve kasabaların katılımıyla şenlik havasında gerçekleşti.
Nadır Köyünde bulunan Kel Durdu Mevkisinde düzenlenen programa Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Kahramanmaraş İl Tarım Müdürü Mehmet Gündoğdu, Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş, daire amirleri, köy muhtarları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş İl Tarım Müdürü Mehmet Gündoğdu, “Bakanlığımız tarafından köylerimizde kırsal alanda yaşayan kadınlarımıza yönelik birçok faaliyet yürütülmektedir. Köyümüzde görevli ziraat Mühendisi Ezgi Şen hanım efendi tarafından tertip edilen ilçe kaymakamlığı ve ilçe tarım müdürlüğünce desteklenen bu programda bu kadar kalabalığın olması bizleri mutlu etti. Köylerimiz baktığımızda 75 adet tarım danışmanımızı görüyorum. Bu elamanlarımız tarafından özellikle çiftçi eğitim ve yayınların en iyi şekilde öğretilmesi, modern tarımı çiftçilerimize öğretmek için görevlendirildi. Bakıyoruz ki, bu arkadaşlarımız bunlardan bir tanesi de Ezgi hanım, köylümüzle, çiftçilerimizle burada iyi bir görev yaptığını görüyoruz. Evinde eşine yardım eden, çocuk bakan, tarlada eşiyle çalışan, hayatın her alanında olan kadınlarımıza saygılarımızı sunuyorum” dedi.
İl Tarım Müdürü’nün konuşması ardından kürsüye gelen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Bu köy etkinliğinde sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Bu köy etkinliğimiz güreşle başladı ve ben açılış konuşmamı güreşle yapmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde olimpiyatlarda ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden, bayrağımızı oralarda dalgalandıran Milli Güreşçimiz Resul Kalaycı’ya tekrar tebrik ediyorum. İnşallah bu başarıların devamı gelir.
Malumunuz nüfusumuzun yarısını bayanlar oluşturuyor. Biz bayanlarımızı kadınlarımızı ne kadar ekonomik hayata kadarsak emin olunki ekonomimiz daha da büyüyecek. Özelliklede kırsal alanda bayanların büyük katkıları vardır.” şeklinde konuştu.
Programda kırsal alanda kadının yeri ve önemini anlatan sinevizyon gösterisi, güreş, yöre bayanlarının oluşturmuş olduğu tiyatro ekibinin gösterisi, folklor gösterileri, yöre kadınlarının yapmış olduğu el emeği göz nuru eşyalarının sergilendi.
Tanır Köyü’ne komşu olan Soğulcak Köyünde yaşayan bayanlarında yapmış olduğu bir birinden güzel yöresel yemekler tanıtıldı. Program yerel sanatçıların sahne almasıyla devam etti.