Kırbeyoğlu ailesi Sakarya’da organize edilen kongrede bir araya geldi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen buluşmaya, Afşin bölgesinden de çok sayıda Kır ailesi üyeleri katıldı.

Yapılan 1. Kongrede başkanlığa Hakkı Kıroğlu seçildi.  Kongre öncesi açılış konuşması yapan Ali Ejder Kıroğlu, kongreye katılan herkese teşekkür ederek, daha iyi çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Üzerimize Düşeni Yapacağız

Kongrede başkanlığa seçilen Hakkı Kıroğlu ise üzerlerine düşen görevini tam anlamıyla yapacaklarını belirterek, ailemizin adını marka yapmak için tüm yönetim ve üyelerimizde birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’ Dedi.

Büyük Şölen Düzenleyeceğiz

Mahmut Kıroğlu ise yaptığı açıklamada, “Kongre ve bölge temsilcilerinin belirlendiği toplantı çok samimi bir ortamda geçti. İstanbul, Ankara, Muğla, Trabzon, Ordu, Giresun, Antalya  Sakarya ,Bursa ,Trabzon, Samsun, Yalova Kahramanmaraş (Afşin) ve Almanya'dan oluşturulan bölge temsilcilikleri diğer şehir ve bölgelere ulaşarak genişlemeyi hedefliyoruz. Tüm aile üyelerini Facebook sayfasına üye olmaya davet ediyorum. Kır-Kıroğlu Aile Birliği yakın bir tarihte büyük bir aile şöleni yapmayı planlamaktayız.” dedi.

Tarih İle İlgili Bilgiler Verdiler

Kongreye katılan Araştırmacı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Vedat Turgut ve Şehir üniversitesi tarih bölümü öğretim üyesi Osmanlıca uzmanı Hakan Yılmaz tarafından da 1000 yıllık Kırbey / Kayırhanoğulları aileleri hakkında bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi