Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Kipaş Holding tarafından Fatih Kasabası’nda yaptırılan anaokulu düzenlenen törenle açıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, KİPAŞ ailesinin kazandırdığı bu okulun temelinde kadınların dayanışmasının bulunduğunu söyledi. Kocatepe, “Bu insanlar güzel bir niyetle yola çıktılar. Arkasından da destek geldi ve bu güzel okulumuz çok kısa bir sürede minik yavrularımızın hizmetine sunuldu. Bu Kahramanmaraş’ta bugüne kadar eğitime yapılan katkıların güzel bir örneği. Ben o bakımdan bize destek olan başta Kipaş ailesi olmak üzere işadamlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Kahramanmaraş’ın genelinde eğitime yapılan yatırımlarla birlikte normal eğitime geçmeyi amaçladıklarını ifade eden Kocatepe, lise öğrencilerinin kalabilecekleri yurtlar yapmak için de çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Kocatepe, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kırsal kesimlerde ilk ve ortaokulu bitiren öğrencilerimiz lise eğitimlerine devam edemiyorlar. Ortaokulu bitiren çocuklarımızın yüzde 50’si liseye devam edemiyor. Şimdi artık lise de zorunlu öğretim kapsamına alındı. Bununla ilgili de bu yıl hamle başlattık. Özel idare kaynağıyla yurt yapıyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’yla yurt yapıyoruz. Amacımız bu öğrencilerimize de eğitime kazandırmak.”
Kipaş Eğitim Kurumları Anaokulu Geliştirme Ekibi Başkanı Ayça Öksüz ise okulun açılması nedeniyle dünyanın en mutlu insanlarından biri olduğunu söyledi. Öksüz, “Geçen yıl Kipaş Anaokulu Geliştirme Ekibi olarak çocuklarımıza yardımlaşmayı artırmak amacıyla buraya gelmiştik. Burada meraklı gözlerle bizi izleyen ve küçücük bir sınıfta ders gören 19 yavrumuzla karşılaştık. Sınıflarında etkinlik yapabilmek için yeterli oyun alanı ve oyuncakları yoktu. Bundan derinden etkilendik ve bu kampanyanın fitilini ateşledik. Bu kapsamda bir çok etkinlik düzenledik. Çocuklarımızı en iyi okullarda okutmak devlet ve millet olarak hepimizin boynunun borcudur. Bu okulu kısa bir sürede tamamladık ve şimdi çocuklarımıza armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Anaokulu öğrencilerinin danslarıyla renk kattığı tören, açılış kurdelesinin kesilmesi ve okulun gezilmesiyle son buldu. Törene Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gümüşer, Kipaş Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Başkanı Süreyya Erdoğanyılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
(YUT-Y)
Editör: Haber Merkezi