Kahramanmaraş'ta vatani görevini yapacak asker adayları için kına geceli uğurlama törenleri düzenleniyor
Asker adayları için düzenlenen uğurlama törenlerinde hüzün ve sevinç bir arada yaşanıyor.
Vatani görevlerini yapmak için yola çıkacak olan gençler için bazı aileler kına gecesi eğlencesi tertip ediyor. Kınaların yakıldığı gecede gözyaşlarına hakim olamayan asker anneleri ise çocuklarından ayrılacak olmanın üzüntüsünü yaşıyor.
Kentte yaklaşık 10 gündür askere gidecek gençler için yollarda konvoylar oluşturuluyor. Gelin arabası gibi süslenen araçlara binen asker adaylarını yakınları yalnız bırakmıyor.
Askerlerin akraba ve yakınları da "Kınalı kuzuları"nı uğurlamak için otogara akın ediyor. Askerler omuzlarda taşınırken, yakınları da coşkulu geçen uğurlamalarda, davul-zurna eşliğinde halaylar çekiyor.
Asker uğurlama sırasında, duygusal anlar da yaşanıyor. Kimi anneler, askere gidecek çocuklarına sarılıp, uzun süre ağlıyor. Gözyaşlarına boğulan asker yakınları ise gençlerle fotoğraf çektirip, bu anı ölümsüzleştiriyor.
Asker adaylarından Ahmet Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nöbet sırasının kendisine geldiği için çok heyecanlı olduğunu belirterek, tüm yurttaki asker adaylarına "Yapılan eğlencelerin dozunu kaçırıp en mutlu anlarımızı kabusa çevirmeyelim" uyarısında bulundu.
Asker babası Mehmet Kökçü de asker adaylarını bir arada görmenin yüreğini kabarttığını ifade ederek, vatan için yetiştirdiği evladını zamanı gelince askere göndermenin gururunu yaşadığını kaydetti.
Fatma Akdağ da oğlunu Türk bayrağının altında nöbet tutmaya göndermenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
Editör: Haber Merkezi