Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, 15 Temmuz'da gece gerçekleştirilmek istenen darbe girişimiyle ilgili bir açıklama yaptı
 Başkan Kılıç, 15 Temmuz gecesi devletin içine sızmış hainlerin milletin vergisiyle alınan silahlarla yine milletin iradesine kastettiğini söyledi.
 
15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilmek istenen askeri darbenin tanka, topa, uçağa, helikoptere ve tüfeğe aldırmadan göğsünü zırh gibi geren millet tarafından engellendiğini kaydeden Tesİş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, "Tesİş Sendikası olarak devletimizin dirlik ve düzenini, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik her türlü darbe teşebbüsünü en şiddetli şekilde lanetliyor, demokrasiden geri dönüş olmayacağının altını çiziyoruz. Milletin namusu olan demokrasiye el uzatmak isteyen gözü dönmüş bir güruhun, milli egemenliğimizin sembolü TBMM ile bir kısım kamu bina ve araçlarını bombalamasına, asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza kurşun sıkmasına, basın kuruluşlarını işgal etmesine ve halkın oylarıyla seçilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini devirmeye yönelik cinnet niteliğindeki darbe girişimine şahit olduk" dedi.
 Hiç kimsenin millet iradesiyle oyun oynayamayacağının altını çizen Başkan Kılıç, "Milletimiz, 15 Temmuz günü büyük ve acı bir demokrasi sınavından başarıyla geçmiş, Cumhuriyete ve devletine sahip çıkmıştır. Bu noktada milletimizin ortaya koyduğu feraset ve cesaret de her türlü övgüye layıktır. Milletimiz tanka, topa, uçağa, helikoptere ve tüfeğe aldırmadan göğsüne zırh gibi gerdiği imanıyla canı pahasına bu darbe girişimini engellemiştir. Böylece milletin iradesiyle oyun oynanmayacağı bir kez daha ispatlanmıştır. Bu toprakları, her karışı için bedel ödeyerek cennet vatan haline getiren kahraman milletimiz, yüzlerce yıllık emeğinin meyvesi olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, onun demokratik bir hukuk devleti olma vasfını, özgürlüklerini ve iradesini demokrasi düşmanlarına bırakmayacak kadar onurlu ve şereflidir. Aziz milletimizin özgürlük ve demokrasi yolculuğuna geçmişte olduğu gibi gelecekte de hiç kimse mani olamayacaktır" şeklinde konuştu. 
"Ülkemiz önemli bir aşamayı geride bırakmıştır" diyen Tes-İş Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, "Millete ayar vermeye çalışanlar hak ettiği yanıtı almıştır. Bugün demokratik zemini güçlendirme millet iradesinin arkasında durma günüdür. Milletimiz darbecilerin hevesini kursağında bırakmıştır. Milletimiz geleceğini karartmaya yönelik ve milli iradenin karşısındaki bu tür hareketlerin asla destek bulmayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Bu uğurda canını feda eden şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onlara Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin bu günleri bir kez daha yaşamaması en büyük dileğimizdir" cümleleri ile açıklamasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi