Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Ali Yüce, kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik hibe desteği vereceklerini açıkladı.

İŞKUR İl Müdürü Yüce, engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olan Türkiye İş Kurumu’nun kendi işini kurmak isteyen engelliler ile engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verileceğini söyledi.

Ali Yücel, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonun yönetiminden sorumlu olan komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebileceğini kaydetti.

Yücel “Engellilerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören İŞKUR, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da özellikle engellilerin ve eski hükümlülerin kendiişlerini kurmalarına yönelik projelere destek vermeye devam edecek. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenler engellilerin işe yerleşmesini veya işe uyumlarını artıracak projeleri hazırlamaları halinde finansal destek verilmeye devam edilecek. İşyeri kuruluşu için 2 bin, işletme giderleri için 4 bin, kuruluş desteği için 30 bin lira olmak üzere toplam 36 bin TL hibe desteği var. Söz konusu fonun yönetiminden sorumlu olan komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebilecek” dedi.

Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart arandığını kaydeden Yüce, projeye başvuruların 12 Eylül 2014 tarihinde sona ereceğini ifade etti.

 

Editör: Haber Merkezi