Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK) bünyesinde Kahramanmaraş’ın kültürel kimliğinin önemli bir parçası olan şair ve yazar zenginliğini idame ettirmek, bunun için genç şair ve yazar adaylarına fırsat ve ortamlar hazırlamak amacıyla açılan Yazarlık Atölyesi Kursu kursiyerlerinin yazı ve şiirlerinden oluşan Kelamdan Kaleme adlı derginin ikinci sayısı çıktı.

 

80 sayfadan oluşan derginin ikinci sayısında kursiyerlerin yazarlık atölyesinde yazdıkları şiir, deneme ve hikâyeler yer alıyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç derginin takdim yazısında, yazarlık atölyesi kursu ile yazma kabiliyeti olan vatandaşlarımızın elinden tutarak kabiliyetlerini geliştirme imkânı sağlamayı amaçladıklarını belirtirken dergi hakkında şu ifadelere yer veriyor: “Sürdürülebilir ve çıktıları olan bir yapıda amaçları doğrultusunda tecrübeli eğitmenimizin rehberliğinde gerçekleştirdiğimiz bu eğitimin ürünlerini görmek bizleri mutlu kılmaktadır. Elimizdeki ikinci sayısını yayımladığımız Kelamdan Kaleme adlı atölye seçkisi atölye çalışmaları hakkında somut fikirler verirken kursiyerlerimizin de eğitim sürecinde gerçekleştirdikleri aşamayı görmeleri bakımından önemli bir fırsat olma özelliği taşımaktadır. Ayrıca bu dergideki kursiyerlerimizin kalemlerinden çıkan birbirinden güzel deneme, hikâye ve şiirleri okurlarımızla paylaşmaktan da büyük bir haz duymaktayız.”

 

Yazarlık Atölyesi Kursunun eğitmeni ve derginin editörü eğitimci/yazar Ramazan Avcı da Yazarlık Atölyesinden Sesler Geliyor başlıklı giriş yazısında atölye çalışmaları ile ilgili bilgi veriyor. Avcı, yazısında “Cemil Meriç’in ifadesiyle ‘karanlıkları deviren en mükemmel silah’ olan kalemlerin sayısını artırarak medenî bir toplumun inşasına zemin hazırlamak için yapılan her türlü çalışma geleceğe yatırımdır. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yazarlık kursu açmakla kalmayıp, bu dergiyle, atölyede kelimelerle dokunan sanat kumaşlarının teşhir edilmesine, yazar adaylarının sanat merdivenlerine ilk adımlarını atmalarına ortam ve fırsat hazırlayarak sosyal bir sorumluluğu hakkıyla yerine getirmektedir.” diyor.

 

İlgililer Kelamdan Kaleme adlı dergiyi ücretsiz olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslekî Eğitim Şubesinden temin edebileceklerdir.

Editör: Haber Merkezi