Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğünde yetiştirilen 100 Kınalı Keklik, Üniversitemiz Avşar Yerleşkesinde doğaya bırakıldı.
Kapıçam Keklik Üretme İstasyonunda yetiştirilen ve özel kafeslerde korunan kekliklerin doğayla buluştuğu etkinliğe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Dekanlar, Öğretim Üyeleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü personelleri katıldı.
Orman ve tarım zararlılarına karşı biyolojik mücadelede kekliklerin rolüne değinen Rektör Prof. Dr. Karaaslan, ekolojik dengenin sürdürülmesi ve bozulan doğal dengenin tekrar tesis edilmesi yönünden bu tür faaliyetleri oldukça önemsediklerini ifade ederek doğanın korunması ve doğa bilincinin gelişmesi adına bölgede ciddi mesafelerin alındığını belirtti. Çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Karaaslan, "Üniversite olarak yaban hayatı koruma faaliyetlerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şubesi Personellerinden Dr. Çağrı Özgür Özkan ise çalışmalarının sadece ağır kış koşulları ve bilinçsiz avlanma nedeniyle azalan keklik popülâsyonunu dengelemek olmadığını belirterek doğaya bırakılan kekliklerin aynı zamanda birçok tarımsal zararlının doğal düşmanı olduğunu vurguladı.
Her yıl yaklaşık 15 bin keklik üretip Kahramanmaraş ve çevre illerde doğaya bıraktıklarını kaydeden Özkan, salınan kekliklerin doğal ortama adaptasyonunu incelemek ve ayrıca kampüs içerisindeki kene gibi zararlılarla mücadele etmek amacıyla KSÜ ile bu programı yaptıklarını belirterek doğanın korunması adına vermiş olduğu desteklerinden dolayı Rektör Karaaslan'a teşekkürlerini sundu.
 
Editör: Haber Merkezi