"Asrın felaketi" olarak nitelenen Pazarcık ve Elbistan merkezli depremin ardından başlatılan "Eğitimde Tek Yürek" projesi kapsamında Afşin Şehit Hamza Yıldız İmam Hatip Ortaokulu ile Kayseri Ali Rıza Özderici Kız Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi kardeş okul oldu.

“Eğitimde Tek Yürek" projesi kapsamında Kayseri’deki lise öğrencileri, depremden etkilenen kardeş okullarındaki öğrencilerine hem kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu hem de Kayseri’nin yöresel lezzeti sucuk ekmek ikramında bulundu.

Deprem bölgesindeki ihtiyaçların giderilmesi için çaba gösterdiklerini ifade eden Ali Rıza Özderici Kız Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ebubekir Özkan, “ Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depreminden sonra Afşin İmam Hatip Ortaokulu'yla kardeş okulu olarak eşleştirildik. Afşin’e ilk ziyaretimizi 30 Mart’ta gerçekleştirmiştik. Bugün okulumuz gönüllü öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve idari personelimiz kardeş okulumuzu bir kez daha ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Elimizden geldiğince temin etmiş olduğumuz çanta, oyuncak ve gıda yardımlarını okulumuza teslim ettik. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun.” dedi.

Depremi yaşayan öğrencilere Kayseri'nin meşhur yiyeceği olan sucuk ekmek ikramında bulunduklarına değinen Özkan, deprem bölgesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerin öğrencilerden afetin olumsuz etkilerini giderilmesi noktasında fayda sağlayacağını düşündüklerini söyledi.

“Bu yaraları beraber saracağız”

Depremzede öğrencileri Kayseri’de ağırlamak istediklerini belirten Özkan, şunları söyledi:

“Diğer bir projemizde inşallah buradaki öğrencilerimizi Kayseri'mizde misafir etmek, onları kendi okulumuzda ağırlamak, bilim merkezinde, Erciyes'te, Kapadokya'da misafir etmek olacak. İnşallah devlet millet el ele bu yaralarında en kısa zamanda üstesinden geleceğiz. Şunu bir kez daha ifade etmekte fayda var. 30 Mart'ta buraya ilk geldiğimizde Afşin'in girişinde yapılan toplu konutların henüz daha temelleri atılıyordu. Vinçler yükseliyordu. Bugün girişte gördükki neredeyse konutların kaba inşaatı bitmek üzere. Bu bizi çok mutlu etti. Otuz Mart'taki yer bulduğumuz Afşin'le şimdiki arasında çok fark var. Devlet, millet el ele, inşallah en kısa sürede yaralar sarılacak ve Afşin’imiz eski, mutlu, huzurlu günlerine, eğitim ortamlarına bir an önce kavuşacak. Bu nazik kabullerinden dolayı okul müdürümüz Mustafa Bilal Özden hocama teşekkür ediyorum.”

Yapılan etkinliklerin çocukların yüzlerinin güldürdüğünü belirten Afşin Şehit Hamza Yıldız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Bilal Özden de, “Kayseri'den kardeş okulumuzu ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Ebubekir Hocama, öğretmen arkadaşlara ve öğrencilerine, öğrenci velilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İmam Hatip Liseleri ülkemizin göz bebeği okullarıdır. Depremde bütün okullarımız gibi sıkıntılar, sarsıntılar yaşadık ama ayaktayız. Devletimiz aziz ve necip milletimiz var olsun.” diye konuştu.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Afşin İlçe Başkanı Harun Enkür ise yapılan etkinliklerden dolayı Kayseri’den gelen Ali Rıza Özderici Kız Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Deprem bölgesindeki kardeşlerine yardım etkinliğinde bulunduğu için mutlu olduğunu ifade eden hafızlık öğrencisi Sevim Zehra, “Asrın felaketini yaşayan ve depremden etkilenen arkadaşlarımıza, kardeşlerimize yardım etmek, onlarla buluşmak bizleri mutlu etti. Onlarla tanıştık, etkinlik yaptık.” dedi.

Öğrencilerden Ayşegül Öznaneci de, depremi yaşayan kardeş okullarındaki öğrencilere yardım etmek ve yalnız olmadıklarını hissettirmek için geldiklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi