Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Veysi Kaynak, HDP’nin barajı geçeceğini düşünmediğini söyledi.
Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ve beraberindekiler, İHA Kahramanmaraş Muhabiri Muhammet Özer'i ofisinde ziyaret etti.
AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı döneminde her zaman yeni hamleler peşinde olduklarını ifade eden Kaynak, "İkinci yarı başlıyor. Bilindiği üzere 2002 krizinde hızlı bir toparlanmaya gittik. Cumhuriyet tarihinden buyana tüm illerimizde toplamda 900 milyar dolar yatırım yapılırken, son 10 yıl içerisinde 1 trilyon 200 milyar dolar oldu. Bu dönemde çok hızlı toparlandık, tamir sürecine girdik. Yeni dönemde Anayasa ve başkanlık sistemi, çözüm süreci, paralel yapı ve genç nüfusunun istihdamı gündemimizde. 2023 hedefimizde ülkemiz sorunlarından tamamen arınacak” dedi.
HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde barajı geçemeyeceğini düşündüğünü söyleyen Kaynak, şöyle devam etti:
“HDP siyasi bir parti olarak seçime giriyor. Her zaman milli irade ne isterse o olur. Milletimiz tercih gösterirse saygı duyarız. Kişisel olarak HDP’nin yüzde 10 olan seçim barajını aşacağını düşünmüyorum. Cumhurbaşkanlı seçimini kısas alırsak HDP oyun yüzde 35 artırması lazım. Buda çok zor. Çünkü HDP Kürtlerin partisi temsilcisi değil. Biz bir partinin barajı aşıp aşamayacağıyla ilgilenmiyoruz. Çünkü milletin iradesi bizim her zaman başımızın tacıdır. Yaklaşık 55 milyon seçmenimiz var. HDP, 2011 seçimlere bağımsız adaylarla girdi. HDP Türkiye siyasetine terörden başka bir şey vermedi. Biz ise her şeyden önce ifade özgürlüğüne getirdik” diye konuştu.
Çözüm süreci hakkında da değerlendirmede bulunan Kaynak, “Bir insan olarak ben ne hakka sahip isem, herkes aynı haklara sahip olması gerekir. Ben kızımın adına Zehra derim o ise Rojin desin beni ilgilendirmez. Osmanlı yüzyıllarca adaleti ile diğer ülkelere örnek oldu ve kapılarını her zaman sığınmacılara açtı. Geçen zaman içerisinde ülkemiz yine kapılarının açtı misafirlerini ağırlıyor. Biz Kürde, Türk’e, Laza insan olarak bakarız. HDP bizim Kürt vatandaşlarımızın partisi değil, PKK’nın bir uzantısıdır. Biz ise, demokrasi partisiyiz” ifadelerini kullandı.
Son zamanlarda dünyanın gündemi oluşturan soykırım iddialarına karşı açıklama yapan Kaynak, “Maraş olaylarında yüzde 35 Ermeni vatandaşı vardı. O dönemde Ermenilerin insanlarımıza yaptıklarını biliyoruz. Maraş olayları sonrası şehir meclisi tarafından Ermenilere yaşama hakkı verdi. 100 yıl önce yapılan bir hareket soykırım olarak değerlendirilmesi yanlıştır. O dönemde düşmana karşı yapılan bir hareket olarak değerlendiriyorum. Biz Almanya ve Avustralya ile birlikte ittifak içerisinde iken soykırım ifadeleri bizleri derinden üzmüştür. 100 yıl sonra böylesi bir soykırım gündeme getirilmesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız önderliğinde tam bağımsız ülkemizi yıpratmak istemelerinin göstergesidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ülkemiz bu tür hareketlerle cezalandırılmak isteniyor. Milletimizin duasıyla her türlü engeli aşıyoruz. 5 devlet soykırımı tanıyor ama 25 devlet Çanakkale ruhunu yaşıyor” dedi.
Editör: Haber Merkezi